Dodenherdenking 2016 gemeente Berg en Dal

GEM. BERG EN DAL – Ook dit jaar herdenkt de gemeente Berg en Dal op 4 mei de oorlogsslachtoffers.


2015: Dodenherdenking Canadese begraafplaats. Foto en rechten: Damen Videoregistratie Groesbeek.

Er zijn herdenkingen op de Canadese erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek en in de kernen Berg en Dal, Beek, Leuth, Ooij en Millingen aan de Rijn.

De komende jaren doet het Nationaal Comité 4 en 5 mei een beroep op iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid. Dit doet het comité tussen 2016 en 2020 met de slogan “Geef vrijheid door”.

Groesbeek: stille tocht en dodenherdenking 4 mei 2016

De stille tocht start vanaf het gemeentehuis aan de Dorpsstraat begint om 19:00 uur en hieraan kan iedereen deelnemen. Om 19.40 uur begint het traditionele programma van de dodenherdenking op de Canadese begraafplaats. Deze bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk. Na afloop zijn alle deelnemers aan de herdenking welkom in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944 -1945.

Verkeersmaatregelen:
Vanwege de stille tocht worden op 4 mei de Nieuweweg vanaf Total Groesbeek, de Molenweg en de Dorpsstraat voor alle verkeer afgesloten tussen 19:00 uur en 19:30 uur. De Zevenheuvelenweg is tussen 18.30 en 21.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.

Herdenking Millingen aan de Rijn 2016

De traditionele herdenking begint op 4 mei 2016 met een bijeenkomst om 19.00 uur in het kerkgebouw. Daarna is er vanaf de kerk een stille tocht naar het monument waar de herdenkingsbijeenkomstwordt voortgezet.

Om 19.45 uur vertrekt de stille tocht vanaf de kerk naar het herdenkingsmonument, via de volgende route: St. Antoniusplein, St. Willibrordstraat, langs Gasthuis St. Jan de Deo, St. Willibrordstraat vervolgen, Zeelandsestraat, Heerbaan tot aan het herdenkingsmonument bij het kulturhus aan de Heerbaan. Hier vindt dan om 19.57 uur de herdenkingsceremonie plaats. Aansluitend is er koffie en thee in het Kulturhus.

Verkeersmaatregelen:
Gedurende de herdenkingsplechtigheid zal de Heerbaan, tussen het Antoniusplein en de Pr. Bernhardstraat worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid.

Herdenking Berg en Dal 2016

In Berg en Dal vindt op 4 mei 2016 eerst een plechtigheid plaats bij het monument aan de Clarenbeekseweg. Deze plechtigheid duurt van ca. 18.15 tot 18:45 uur, waarna de deelnemers ook richting Canadese erebegraafplaats zullen lopen, voor de aansluitende herdenking daar.

Verkeersmaatregelen:
Tussen 18.15 uur en 19.30 uur zal de Clarenbeekseweg (tussen de Oude Kleefsebaan en de Zevenheuvelenweg) en de Zevenheuvelenweg (tussen de Watertorenweg en Meerwijkselaan) in beide richtingen worden afgesloten voor het verkeer.

Herdenking Beek 2016

Op 4 mei 2016 is er om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de kerk. Rond 19.45 uur gaan de deelnemers in stilte naar het monument aan de Verbindingsweg, waar om 19.55 uur de herdenkingsplechtigheid zal beginnen. Na de herdenking is er gelegenheid tot het drinken van koffie/thee in hotel-restaurant ’t Spijker.

Verkeersmaatregelen:
De omleidingsroute loopt deels over de Rijksstraatweg. Gedurende de herdenkingsplechtigheid bij het monument zal het gedeelte van de Rijksstraatweg tussen de P.C. Hooftstraat en Oude Holleweg worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestuurders zullen dan ook om moeten rijden via de N325.

Herdenkingen Leuth en Ooij 2016

Zowel in Leuth als in Ooij vindt er op 4 mei 2016 om 19.00 uur (Ooij) en om 19:15 uur (Leuth) in de kerk een herdenkingsdienst plaats. Aansluitend wordt er in Ooij bij het lokale oorlogsmonument een korte herdenkingsplechtigheid gehouden. In Leuth wordt de dienst om 19:50 uur beëindigd en gaat het programma door op het pastorieplein. Daar vindt na 2 minuten stilte om 20:00 uur de kranslegging plaats.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Dodenherdenking 2016 gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.