Tony Spinner in De Comm

GROESBEEK – Op zondag 1 mei keert Tony Spinner terug in Europa met zijn eigen band!

Tony_Spinner-DGB

“I was born a poor black child……. No, wait! That was Steve Martin’s character in “The Jerk.” Zo begint de biografie van gitarist Tony Spinner. Geboren in 1963 in Cape Giradeau, Missouri heeft hij de blues met de paplepel ingegoten gekregen. Thuis werd de muziek van Marty Robbins, Elvis Presley en later Little Richard en Chuck Berry grijs gedraaid.

Helemaal in de ban van de gitaar raakte Tony echter toen hij begin jaren zeventig Jimi Hendrix en Alvin Lee ontdekte. Hendrix, Berry, Duane Allman, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher en Robin Trower behoren nog altijd tot zijn grootste helden en invloeden.

De meeste mensen kennen Tony van zijn werk als ‘backing guitar player’ en ‘backing vocals’ bij andere bands. Tony toerde met Pat Travers, is te horen op enkele albums van zijn vriend Paul Gilbert (Mr. Big) en hij toerde met Paul Gilbert een paar keer door Japan en Europa. Ook was Tony tien jaar lang de slaggitarist en achtergrondzanger bij TOTO. Met die band toerde hij veelvuldig de hele wereld over. Hij is ook te horen en zien op alle live-albums en -dvd’s die sinds 1999 van Toto zijn verschenen.

Cafe open: 16:00 uur
Aanvang optreden: 17:00 uur
Entree: € 10,-
Locatie: Cafe Bar de Comm
Adres: Dorpsstraat 12, Groesbeek

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Tony Spinner in De Comm

Reageren is niet toegestaan.