Koude Koningsdag 2016, aanpassingen activiteiten

GEM. BERG EN DAL“Koningsdag 2016 wordt kouder dan Kerst”. Dat is de titel van het nieuwsbericht waar het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) dinsdag mee kwam.

Koningsdag 2015. Foto: Modehoek/Facebook.

Koningsdag 2015. Foto: Modehoek/Facebook.

Dat wil overigens nog niet zo heel veel zeggen over de kou. Kerst 2015 was namelijk de warmste ooit gemeten met temperaturen die voor eind april vrij normaal zouden zijn: 14 graden. Toch wordt het op Koningsdag 2016 erg fris: 9 graden en veel neerslag in de vorm van hagel, natte sneeuw en regen. Mogelijk is het de koudste koninklijke feestdag in onze geschiedenis: in 1970 werd het niet warmer dan 8,6 graden.

De weersverwachtingen zorgen er in ieder geval voor dat programma’s voor deze feestelijke dag worden aangepast. Zo ook in de gemeente Berg en Dal (klik hier voor de verschillende festiviteiten). In Heilig Landstichting, Millingen aan de Rijn en Ooij worden de activiteiten verplaatst naar een andere locatie. In Leuth zijn alle activiteiten afgelast. Voor zover nu bekend gaan de activiteiten in Groesbeek-centrum en Groesbeek-Breedeweg door zoals gepland.

Het Rode Kruis komt nog met een advies: “Het lijkt misschien dat je door het drinken van veel alcohol het warmer krijgt, maar je lichaam koelt daardoor juist verder af. Kleed je daarom goed aan, let op met alcoholgebruik en eet iets warms.”

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De weerman

Na een aantal vette jaren nu even een mager jaar.

wpDiscuz