Geen prestatieafspraken met Vestia

GROESBEEK – De bewonerscommissie Heuvelrijk heeft een afwijzende brief van de gemeente Berg en Dal ontvangen als het gaat om het maken van prestatieafspraken tussen het college en corporatie Vestia.

Het gemeentehuis van Groesbeek - Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gemeentehuis van Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit was namelijk een verzoek van de bewonerscommissie.

Per 1 juli 2015 is de Woningwet in werking getreden. Kort gezegd wordt in de wet geregeld dat de taak van de corporaties terug wordt gebracht naar het bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen en daaraan direct verbonden maatschappelijk vastgoed in haar kernregio. Het maken van prestatieafspraken is niet verplicht.

“Vestia bezit een beperkt aantal woningen in onze gemeente, waarvan slechts 18 sociale huurwoningen”, schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op het verzoek. Deze woningen maken deel uit van zeer recent opgeleverde woningcomplexen. Tijdens de voorbereidingen van de bouw hiervan zijn er al diverse afspraken tussen de gemeente en Vestia gemaakt. “Deze afspraken gelden nog altijd of zijn in goed overleg aangepast”.

De gemeente heeft dus al afspraken heeft gemaakt met Vestia over de voor haar relevante onderwerpen. Er is ook geen ruimte om extra eisen te stellen aan Vestia. Het is tot 2022 een saneringscorporatie (staat onder verscherpt toezicht) waarvan de ruimte om eigen beleid te voeren al beperkt is. “Het heeft voor ons daarom geen meerwaarde om nog aparte prestatieafspraken te maken met Vestia”, is de conclusie.

Het college wenst de commissie veel succes met een eventueel overleg tussen Vestia en de bewonerscommissie. Het staat Heuvelrijk namelijk vrij dit overleg te hebben.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ZZG zorggroep-client

Vestia bezit nog een appartementencomplex, op het terrein van Dekkerswald. Daar is geen bewonerscommissie… Niet raar want het staat vrijwel helemaal leeg, de appartementen voor mensen met een zorgindicatie moeten dan ook €1100,= per maand opbrengen. ZZG zorggroep en Vestia hebben samen een megalomaan plan ontwikkeld wat ons, burgers, nu bakken met geld kost. Op de zorg van de overige ZZG cliënten wordt zwaar bezuinigd om dit falende prestigeproject van een aantal zorggraaiers te bekostigen. Beide leden van de RvB van ZZG staan in de top van landelijke zorggraaiers

wpDiscuz