Voorstel vrijkaartjes De Lubert ingetrokken

GEM. BERG EN DAL – De inwoners van de gemeente Berg en Dal krijgen vooralsnog geen vrijkaartje voor zwembad De Lubert. PvdA Berg en Dal heeft de motie hierover zojuist ingetrokken.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Onbekend

De reden voor het idee van het vrijkaartje is het feit dat zwembad De Lubert in de voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn en Ubbergen nog té onbekend is. Doordat het zwembad voor meer dan € 700.000,- wordt opgeknapt (300k in 2014 en 400k nu) wil PvdA dat er ook buiten Groesbeek wat meer bekendheid voor De Lubert wordt gegenereerd. Het bad viert dit jaar tevens zijn 40-jarige jubileum. Volgens PvdA is dat een mooi moment om met zo`n actie te komen.

Geen steun

Er was in de raad echter nu nog geen steun voor de motie, maar raadsleden vonden het wel sympathiek. Wethouder Erik Weijers gaf aan dat de motie te vroeg komt, omdat er nog verbouwd moet worden. PvdA Berg en Dal mag het over een jaar nogmaals proberen, trok daarop de motie in en gaf aan de motie na de verbouwing weer in stemming te willen brengen. D66 zal later dit jaar met een motie komen om het vervoer vanuit Millingen en Ubbergen naar De Lubert beter te regelen.

Maatregelen

De raad heeft donderdagavond wél een bedrag van € 415.000,- beschikbaar gesteld om diverse verbeteringsmaatregelen bij zwembad De Lubert uit te kunnen voeren. De gemeente heeft adviesbureau Synarchis ingeschakeld om onderzoek te verrichten naar de toekomst van De Lubert. Dat bureau kwam vervolgens met de maatregelen. De raad was in meerderheid voorstander van het behoud van abonnementen.

Opknapbeurt

In 2014 is er al een krediet van € 318.000,- beschikbaar gesteld voor het wegwerken van achterstallig onderhoud. Het is de bedoeling dat het bad door de opknapbeurt nog minstens 10 jaar open blijft. De gemeente wil, na besluitvorming van de raad, de relatie met het Resort beëindigen en het beheer weer volledig in eigen hand nemen.

Overigens is de discussie rondom het zwembad nog niet helemaal voorbij. Er loopt nog een juridische procedure vanwege het afketsen van de GGZ-plannen op die locatie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Voorstel vrijkaartjes De Lubert ingetrokken

Reageren is niet toegestaan.