[Giro 2016] Parkeerverbod en wegsleepregeling

Op diverse plaatsen in de gemeente Berg en Dal zijn borden geplaatst die duidelijk maken dat er voor die locaties op 7 mei 2016 een parkeerverbod en wegsleepregeling van kracht is.


Parkeerverbod op de Rijksstraatweg in Beek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit heeft alles te maken met de Giro-doorkomst.

Het peloton komt omstreeks 15:30 uur door Groesbeek-centrum, daarna over de Zevenheuvelenweg en doet vervolgens ook Berg en Dal, Wyler, Beek-Berg en Dal, weer Berg en Dal en Heilig Landstichting aan. De renners komen onder andere over de Rijksstraatweg in Beek-Berg en Dal, waar doorgaans veel auto’s geparkeerd staan. Dit is op 7 mei 2016 dus ook tijdelijk verboden, maar dat staat inmiddels met voldoende borden aangegeven. Ook in Groesbeek-centrum is dit het geval.

Voor locaties langs de Giro-route (zie video) is er een parkeerverbod en wegsleepregeling van 09:00 uur tot 18:30 uur. De Zevenheuvelenweg in Groesbeek is hierop een uitzondering. Daar is het besluit volgens de borden vanaf vrijdag 6 mei 00:00 uur tot en met zondag 8 mei 23:59 uur geldig. Het hele weekend dus.

– Wilt u winkelen in Groesbeek? U kunt dan parkeren op parkeerplaats Houtlaan of Spoorlaan (achter HEMA). De parkeergarage op de Dorpsstraat in Groesbeek kunt u alleen in- en uit-rijden voor en na de wegafsluiting.
– Wilt u de Giro in of rondom Groesbeek bekijken? Dan raden wij u aan ruim vóór de wegafsluiting (14:00 uur tot 17:30 uur) aanwezig te zijn. U kunt dan het beste parkeren in het weiland bij het Bevrijdingsmuseum aan de Wylerbaan.
– Wilt u de Giro in of rondom Berg en Dal bekijken? Dan kunt het beste op de fiets gaan. Er zijn daar namelijk erg weinig parkeerplaatsen.
– Wilt u de Giro in of rondom Beek bekijken? Op de hoek Nieuwe Rijksweg – Verbindingsweg wordt, als het weer het toelaat, een parkeerplaats open gesteld. Vanaf daar is het 15 minuten lopen naar de Van Randwijckweg.

Meer informatie over de Giro 2016 doorkomst.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Handy

Belachelijk

Moet kunnen

Want?

Handy

Want het kost alleen maar geld.. brengt niets op en de werkende mens het maar weer bekostigen.. Heeft tig euro gekost om Mooksebaan netjes te krijgen, we hebben er met zijn alle voor moeten omrijden en nu weer deze maatregelen.. voor een paar zg. dopinggekken…

Ramsa

Zullen WIJ dan maar helemaal niets meer organiseren? De doortocht van de vierdaagse kost geld (t-shirts, tribunes, samenzijn van lopers uit Groesbeek enz.), de jaarlijkse lintjesregen (een lintje kost toch geld), afezetten centrum voor activiteiten als de kermis, operatie marked garden vieren in september (hiervoor komen dranghekken en voorlichtingsmateriaal), 4 en 5 mei vieringen want dat kost ook alleen maar geld. Laten WIJ maar niets doen. Dat scheelt ons een boel in de knip. Gezellig! En dan ook nog eens nieuwe inwone,rs van onze gemeente eenmaal per jaar op de koffie. Weet jij wat een kopje koffie kost?

Handy
Gaat me over het feit dat we met zijn alle iets opbouwen en dan voor een eenmalig wielerevent van een half uur.. diverse goede dingen slopen … hoe denk je dat de middengeleider van de Mooksebaan er strakjes weer gaat uit zien? juist niet meer zoals hij was… Dit wielerevent wordt ons Gelderlanders door onze strot heen geduwd.. met belachelijk makende zaken.. zoals vlaggetjes.. etc. paar jaar geleden met doorkomst door Groesbeek niets aan het handje.. nee nu moet het allemaal groter groter …. voor een paar dopinggekken. Er is volgens mij ook een reclame spot, we zijn groot geworden… Lees meer »

Ik ben het helemaal eens met Handy, Ramsa de feesten die jij opnoemt vieren we al tientallen jaren jaarlijks ,die kosten geen miljoenen zoals deze Giro. En Operation market garden en 4 en 5 mei daar mag je dankbaar voor zijn dat we die kunnen vieren,daar hebben miljoenen jonge mensen hun leven voor gegeven,dat mag nooit vergeten worden.

karin

nee joh Ramsa, want dan staat het hier weer vol dat ze de hand op de knip houden en niks organiseren!

wpDiscuz