Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvels 2016

GROESBEEK – Dit jaar is Groesbeek met Hemelvaart, 5 mei 2016, weer in de ban van het levenslied. Er komen meer dan 20 koren, die door het hele dorp zingen.


Tranendal tussen de Heuvels vorig jaar. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Om 12:00 uur begint Ochaarm op het Dorpsplein te zingen, samen met de andere koren.

Het festival is gratis en naast de sponsoren is het koor Ochaarm flink in de weer geweest om ‘smartlapjes’ te maken. Een duurzaam grappig, vrolijk lapje om aan jesleutelhanger, tas te hangen of op te spelden. Steun het festival door een ‘smartlapje’ voor 3 euro te kopen.

Rond 12:45 uur gaan de koren zich verspreiden over het tranendal en de heuvels. Vanaf de molen naar de dorpskern zal de jaarlijkse braderie plaatsvinden, met tal van marktkramen. Bovenaan de Pannestraat, waar ook de braderie is vindt u het eerste koor. Afzakkend naar de kom van het dorp vindt u een tal van cafe’s met koren, 2 pleinen met koren en in het nieuwe winkelcentrum zijn eveneens koren te vinden. Dweilorkest “Drek pak ow” uit Groesbeek zal ook tijdens het achtste Tranendal tussen de Heuvels gehoor geven.

Om 17.00 uur verzamelen alle koren zich op het Dorpsplein waar het Groesbeeks smartlappenkoor Ochaarm nog een uur zal zingen, gevolgd door karaoke met Hemmie Hermsen. Na afsluiting van Tranendal tussen de Heuvels zullen er in een aantal cafe’s muziekbands tot in de late uurtjes spelen. Ook voor de kinderen zijn er diverse attracties, zoals luchtkussens, trampoline en skelterrace. Kortom, een dag vol diversiteit en gezelligheid!

Het festival dat wordt georganiseerd door Ria Weijers, Gerard Rikken, Ellen Jetten, Marielle Poelen en het smartlappenkoor Ochaarm.

Meer info op www.tranendaltussendeheuvels.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Tijd voor vernieuwing

Alweer?

liefhebber

Wordt weer een geweldige dag. Toch mis ik wat locaties / kroegen die het “Nederlands/Groesbeeks repertoire” een warm hart toe dragen. Worden deze niet uitgenodigd mee te doen?

liefhebber

je spreekt over HET smartlappenkoor. Er doen er toch wel 15 koren mee, dus geen enkele belemmering lijkt me. Maar suggereer jij dat de kroegen niet uitgenodigd zijn mee te doen? Zou jammer zijn. Zij staan immers altijd vooraan als het om het uitdragen van het Nederlands / Groesbeeks repertoire gaat, maken zelf internet radio vanuit de kroeg voor deze doelgroep. Een gemiste kans, lijkt mij.

Ria een van de organisatie
Er zijn twee kroegen die zelf hebben aangeven niet mee te doen , wat wij erg jammer vinden , hoe meer kroegen hoe gezelligere het is

liefhebber

Ria, dank voor je heldere uitleg, hoorde vanuit een bepaalde richting andere geluiden. Zoals je zegt, jammer. Zeker gezien het feit dat deze kroeg(en) uitdragen iets met het Nederlandse / Groesbeekse repertoire te hebben. Daar ken ik nog een mooi Nederland lied voor “geen woorden maar daden”. Ga ik volgende week bij ze aanvragen…….

Genieter

Volgens mij wijken we weer eens behoorlijk af van de Topic. Jan Pieter en Pjotr het zijn wel vrijwilligers die hun eigen geld en tijd besteden aan de muziekexpress. Je hoeft er niet naar te luisteren. Verder heb ik respect voor de organisatie van het tranendal, ik ga morgen met plezier naar Groesbeek om de koren te aanschouwen en oh ja, ook daarin bepaal ik zelf welke koren ik wel en welke ik niet aanhoor

Toontje

Helemaal goed, deze reactie. Alles mee gezegd.

wpDiscuz