Bestemmingsplanherziening Recreatieterrein Oude Molen

GROESBEEK – Voor het recreatieterrein van De Oude Molen in Groesbeek komt mogelijk een gewijzigde bestemmingsregeling.

Entree_Oude_Molen-GBenD

Gezien de ontwikkelingen zal het recreatieterrein voortdurend moeten aanpassen aan de wens van de recreatieconsument. Het nu voor het recreatieterrein geldende bestemmingsplan is hierop onvoldoende toegesneden.

Het recreatieterrein heeft een omvang van 73.876 m2 en biedt ruimte aan verschillende kampeervormen met in totaal 340 kampeerplekken. Het nieuwe bestemmingsplan biedt ruimte voor ontwikkeling tot een recreatieterrein met grootschaliger voorzieningen en ruimere, luxere recreatiemiddelen.

Een van de mogelijkheden van de bestemmingsplanherziening is de uitbreiding van het hoofdgebouw. Het gaat dan om meer dan 1000m2. Eigenaar Belgers wil daarnaast een overdekt zwembad realiseren ter plaatse van het huidige openlucht zwembad van ca. 800 m2. Daarnaast is het mogelijk gebouwde recreatiemiddelen als stacaravans, chalets en recreatiewoningen te realiseren. Het recreatieterrein behoudt verder in grote lijnen zijn huidige structuur van velden en ontsluitingswegen.

Recreatieterrein de Oude Molen omvat camping de Oude Molen en de groepsaccommodaties Seven Hills en Old Mill. Het is wenselijk dat het campingterrein in de nabije toekomst wordt verbonden met het naastgelegen bungalowpark ‘De Zeven Heuvelen’. Een aanzienlijk gedeelte van het terrein van het bungalowpark is nog niet met recreatiewoningen bebouwd, maar daar komt na de herziening mogelijk verandering in. Er zijn dan bouwmogelijkheden.

De gemeenteraad wordt eerst nog gevraagd een standpunt in te nemen over het uitgewerkte voorontwerpbestemmingsplan, de te volgen bestemmingsplanprocedure en het niet openbare concept van de anterieure overeenkomst.

Voorontwerpbestemmingsplan Recreatieterrein de Oude Molen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kloeke

Belgers. ……..dat is dat addertje onder het gras….

Sprookje

En als de Gemeente ja zegt tegen dit plan, laat Belgers dan zijn claim van 12 miljoen aan de Gemeente vervallen?? Zou zo maak kunnen en heet dan vriendjespolitiek.

Bevrijdingsdag

Heeft de Gemeenteraad niets geleerd van de heer van Deurzen?
Belgers is nog erger, kijk maar naar het verleden…..ambtenaartje omkopen en dan aangifte doen. Jullie moeten beter weten….

kiezer 2014
Die slimme Frans is al jaren super actief op de markt van de tijdelijke woonruimtes, zijn site staat vol van dat soort advertenties. Of je nu een uitgebuite Portugese bouwvakker bent, een buitenlandse uitzendkracht, student, expat of gewoon iemand die met spoed woonruimte zoekt omdat er thuis wat mis is gegaan. Frans heeft voor ieder zijn budget wel een plaatsje, gaat al jaren zo. Slimme Frans wil dat nu voor een deel legaliseren door voor ieder onderkomen in het bestemmingsplan te regelen dat je er ook tijdelijk permanent mag wonen. Let wel ieder onderkomen!! Dus als de handel straks loopt… Lees meer »
Walgje

Je wil me toch niet vertellen dat al die Polen die bij Belgers “tijdelijk” onderdak hebben, recreatieconsumenten zijn. Meten met twee maten heet dat.

ben helder
Daar gaan we weer met rupsje Nooitgenoeg. En als de Gemeente dan onverhoopt ‘nee’ zou zeggen, volgt geheid de volgende miljoenenclaim. De gewone Groesbeker mag, nee MOET vervolgens verplicht weer dokken voor de torenhoge juridische kosten. Is er al een Gemeenteraadslid die de juridische kosten die Belgers heeft veroorzaakt, al op een rijtje heeft gezet. Bestaat het begrip ondernemersrisico niet in Groesbeek? Waarom is de Gemeente altijd zo bereidwillig geweest Belgers in alles z’n zin te geven? Heeft een ondernemer en dan met name Belgers meer rechten dan een gewone burger? Op deze vragen zou ik als participerende burger graag… Lees meer »
wpDiscuz