[Oproep] Doorkomst Giro d’Italia 2016 gem. Berg en Dal

GEM. BERG EN DAL – Vrijdag gaat de Giro d’Italia 2016 van start. Het evenement, ondertussen alweer de 99e editie, begint in Apeldoorn met een tijdrit van 9.8 kilometer.


Replica Giro Trophy in Beek-Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Fabio Sabatini is vrijdag de eerste renner die vertrekt. Hij mag om 13:45 uur starten. Fabian Cancellara en Tom Dumoulin zijn de favorieten voor de tijdrit. Vicenzo Nibali is dat voor de eindzege in het algemeen klassement

Op de zaterdag komt het peloton zo tussen 15:30 uur en 16:45 door de gemeente Berg en Dal (zie route in beeld). De tijden zijn ruim genomen en afhankelijk van de snelheid in het peloton (zie schema hieronder). De etappe waar het zaterdag om gaat is die van Arnhem naar Nijmegen. Zondag volgt er nog een etappe van Nijmegen naar Arnhem en daarmee zit het feest er voor wat betreft de Giro in de provincie Gelderland weer op.

De weersomstandigheden zijn dit weekend ideaal: 22 graden en volop zon. Er worden in totaal zo`n 460.000 mensen langs het parcours verwacht. De opbrengst wordt geschat op 11 miljoen.

Oproep: foto’s en video’s

Er zullen op zaterdag, zeker gezien het mooie weer, de nodige toeschouwers langs het parcours door de gemeente staan. In Berg en Dal en Groesbeek zijn ook nog diverse side-events. Mocht u tijdens de Giro-doorkomst in de gemeente Berg en Dal (sfeer)foto’s maken of een en ander op video vastleggen, schroom dan niet om de foto’s/video’s naar ons te sturen (via WeTransfer ook mogelijk). Hoe meer foto’s vanuit de verschillende kernen, hoe beter! Wij zullen dan een artikel met het binnengekomen materiaal maken, zodat inwoners de Giro door onze gemeente nog eens kunnen nabeleven. Mailen kan naar [email protected].
NB: Wij publiceren standaard de naam van een fotograaf of de maker van een video. Mocht u dit zelf liever niet willen, laat dit even weten!

Overig

Klik hier voor het tijdschema met doorkomsttijden van etappe 2 (Arnhem-Nijmegen). Sla het plaatje op uw PC op om een groter formaat te krijgen.
Klik hier voor alle info Giro-doorkomst gem. Berg en Dal

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Oproep] Doorkomst Giro d’Italia 2016 gem. Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.