Jason Ricci in Bluesmoose café

GROESBEEK – Op woensdag 11 mei zijn er opnames van “de beste” mondharmonica speler ter wereld, aldus de makers van het populaire radio programma, Bluesmoose.

Foto en rechten: Huub Hoeberigs.

Foto en rechten: Huub Hoeberigs.

Jason Ricci stond erg hoog in het verlanglijstje van Bluesmoose, en eindelijk zijn de agenda’s op elkaar afgestemd.

Harmonicaspeler Jason Ricci maakte in 2008 indruk op Europa toen hij in de band van niemand minder dan bluesgitarist Walter Trout speelde. De carrière ging voorspoedig voor Ricci, die in 2009 met zijn eigen band op Moulin Blues indruk maakte. Helaas kampte Ricci met een verslaving en met manische depressie, waardoor hij in justitiële problemen kwam en hierdoor zijn Europese shows in 2010 en 2013 moest afzeggen.

Na de verliezen die hij geleden heeft, krabbelde hij op en werkte hij zich vervolgens terug in de muziekscène. Met zijn bijdrage aan het album ‘Step Back’ van Johnny Winter won Ricci een Grammy en tevens werd hij gevraagd Paul Butterfield’s werk te spelen tijdens diens introductie in de Rock ’n Roll Hall of Fame. Afgelopen mei bracht Ricci een nieuw album uit, in samenwerking met JJ Appleton, ‘Dirty Memory’ getiteld.

Na al deze prestaties is een Europese tour dan ook een logische volgende stap. Met de nieuwe band The Bad Kind speelt Ricci in het najaar een aantal shows in Nederland en uiteraard in Bluesmoose café.

Datum: Woensdag 11 mei 2016
Entree: gratis
Aanvang: 20:00 uur
Einde: 22:00 uur
Locatie; Café Bar de Comm, Dorpsstraat 12 in Groesbeek

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Jason Ricci in Bluesmoose café

Reageren is niet toegestaan.