Start bouw Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek

GROESBEEK – In Groesbeek opent in 2017 het Nederlands Wijnbouwcentrum.

groesbeek_promotie_wijn-rw-dgb

De bouw vindt plaats op de Mansberg in het gebied van de Colonjes in Wijndorp Groesbeek.

In de afgelopen decennia is de wijnbouw in Nederland ontwikkeld tot een professionele activiteit in de Nederlandse landbouw. Door die ontwikkeling was er al geruime tijd behoefte aan een wijnexpertisecentrum. De keuze voor Groesbeek ligt voor de hand. Met circa 20 hectare wijngaard is Groesbeek het centrum van de Nederlandse wijnbouw.

Het Nederlands Wijnbouwcentrum is een sociaal, ecologisch en economisch duurzaam bedrijf. Er worden biologische wijnen geproduceerd, wijnopleidingen gegeven en wijnhandel bedreven. In het wijnbelevingscentrum is ruimte voor congressen en symposia, rondleidingen, wijnproeverijen en evenementen. Verder worden er wijnen geanalyseerd en wordt er onderzoek gedaan naar druivenrassen.

Bij alle werkzaamheden in het wijnbouwcentrum en de wijngaarden worden zoveel mogelijk mensen met een arbeidshandicap ingezet. Zij kunnen leer-werktrajecten op maat volgen en worden ondersteund in de ontwikkeling van zelfredzaamheid en loonwaarde.

Het bestuur van het Nederlands Wijnbouwcentrum heeft zich ten doel gesteld een zo duurzaam mogelijk instituut op te richten. Met de productie van biologische wijnen, maximale participatie in werk van mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt en het gebruik van duurzame, zelf opgewekte, energie is de basis hiervoor gelegd. Het Nederlands Wijnbouwcentrum wordt in het voorjaar van 2017 in gebruik genomen.

U kunt de ontwikkelingen van het Nederlands Wijnbouwcentrum, nieuws en vacatures online volgen op www.nederlandswijnbouwcentrum.nl, Facebook en LinkedIn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Wijnbouwcentrum Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De buurman

Groot flop dit gaat elke inwoner van Groesbeek een hoop geld kosten

Harm

Laat je eerst eens goed informeren @De buurman. Je kletst uit je nek.

krijgen ze subsidie voor moet de gemeenschap betalen en maar groot doen.

De buurman

@Harm ik ken de stukken jij blijkbaar niet !

wpDiscuz