Groesbeker krijgt onderscheiding iets later

GROESBEEK – Op zaterdag 7 mei 2016 heeft burgemeester Mark Slinkman een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer F.M. Peters uit Groesbeek.

Afbeelding: Gemeente Berg en Dal.

Afbeelding: Gemeente Berg en Dal.

De heer Peters was tijdens de lintjesregen van 26 april afwezig vanwege een vakantie, vandaar dat de uitreiking op een later tijdstip plaatsvond. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Peters is werkzaam bij de zorginstelling Pluryn. Hij krijgt zijn Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat al meer dan 20 jaar bestuurslid en de laatste jaren voorzitter is van sportclub Werkenrode. Hij organiseert diverse activiteiten en stimuleert jongeren om te gaan sporten. Zo haalt hij Japanse voetballers met een beperking naar Groesbeek zodat ze kunnen voetballen met de jongeren van Werkenrode. Ook is hij betrokken bij de fietstocht Equipe Mont Ventoux, waarbij jongeren met een beperking de beroemde berg in Zuid Frankrijk met een racefiets beklimmen.

Daarnaast zet de heer Peters zich al meer dan 40 jaar in voor voetbalclub D.V.S.G. en is hij als initiatiefnemer of vrijwilliger betrokken bij vele activiteiten van hardloopclub Werkenrode. Van omstreeks 1980 tot 2012 organiseerde hij bijvoorbeeld de jaarlijkse sponsorloop voor en met gehandicapten.

Bovenstaande voorbeelden en nog vele andere verdiensten hebben ertoe geleid dat Zijne Majesteit onze Koning de heer Peters heeft benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeker krijgt onderscheiding iets later

Reageren is niet toegestaan.