Veel tekortkomingen kinderopvang gemeente Berg en Dal

GEM. BERG EN DAL – Op veel kinderopvanglocaties in de gemeente Berg en Dal waren er in 2015 tekortkomingen. Het gaat dan vaak om zogeheten kleine tekortkomingen, zoals niet geactualiseerde lijsten van risico-inventarisaties veiligheid en gezondheid.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

In de gemeente Berg en Dal zijn er in totaal 33 locaties voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang. Op 20 (60,6%) daarvan zijn er door de GGD tekortkomingen geconstateerd en is de gemeente een handhavingstraject gestart. Daarnaast is er nog één gastouderbureau en ook daar waren tekortkomingen. Het totaal aantal tekortkomingen lag op 69. Van tekortkomingen is na het ontvangen van een waarschuwing of een aanwijzing geen sprake meer.

Overigens heeft de gemeente alle aanvragen tijdig afgehandeld, zijn alle locaties geinspecteerd en is bij alle handhavingsadviezen overgegaan tot het starten van een handhavingstraject. Berg en Dal scoort daarmee bovengemiddeld.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gijs

Graag openheid van zaken; om welke kinderdagverblijven gaat het? Wat zijn de tekortkomingen? Waar kunnen wij deze lijsten vinden?

Roel

Alle inspectierapporten zijn te raadplegen via http://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/

wpDiscuz