De Plack mag wijnschuur met boerenkamers bouwen

GROESBEEK-DE HORST – Bij wijngaard De Plack aan de Ketelstraat 36 mag een wijnschuur van 300m2 met boerenkamers gebouwd worden.

Dit is weliswaar strijdig met het bestemmingsplan, maar het college heeft hier een principetoestemming voor gegeven.

Alleen in bestaande bebouwing

De nieuwe schuur wordt deels gebruikt als excursieruimte voor mensen die interesse hebben voor de wijnteelt. De huidige excursieruimte in de pluimveestal is namelijk te klein. Dit is echter wel een nevenactiviteit. Het bestemmingsplan voorziet niet in de mogelijkheid om ten behoeve van nevenactiviteiten nieuwe bebouwing op te richten. Dit mag alleen in bestaande bebouwing.

Het is de bedoeling dat de schuur op langere termijn ook gebruikt wordt voor de opslag van wijn. Op de bovenverdieping worden 5 boerenkamers voorzien voor bezoekers die willen overnachten. Ook dit mag volgens het bestemmingsplan alleen in de bestaande bebouwing.

Afwijken

Het college staat echter positief tegenover het verzoek om af te wijken van het bestemmingsplan en een nieuwe schuur te bouwen. De ruimtelijke impact is beperkt: met het gebouw wordt de toegestane bebouwde bedrijfsoppervlakte niet overschreden. Een nieuw gebouw is vanuit het oogpunt van hygiëne gewenst en tot slot onderschrijven activiteiten die gerelateerd zijn aan wijn en de wijnteelt het gemeentelijke toeristische beleid.

Er moet door het bedrijf nog wel een uitgebreide omgevingsvergunning worden aangevraagd bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). Het agrarische bedrijf aan de Ketelstraat betreft een pluimveeopfokbedrijf en een wijnbouwbedrijf.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Democratie

Het begint erop te lijken dat dit college ondernemers aan alle kanten helpen het bestemmingsplan te negeren en de gewone burger wordt bestreden tot aan de rechter aan toe.

henk

Nee, dit college ziet alleen wijnboeren als ondernemers en die mogen alles.
Die worden ook nog deels gesponsord door de gemeente dus door ons allen.
Er zijn ondernemers o.a. in de polder die een koffiehuis willen openen maar die krijgen een Nee. En als burger moet je op je knieën smeken om iets voor elkaar te krijgen. Hoe noemen zoiets ook alweer, met twee maten meten .

gerrard

Ja en ik moest mijn tuinhuisje van 2 bij 3 meter afbreken 22 cm te hoog.

Kloeke

Dat belgers nog niks met wijn doet……..

Thee leut

&Henk, in de Bruuk komt -als aan bepaalde voorwaarde word voldaan- een theetuin. College van B&W heeft hiermee ingestemd. Dus het is niet alleen wijn wat de klok slaat zoals jij ons wil doen geloven.

Toontje

Alleen drinken…

ikke

hij heeft een druivenstruik gepoot

wpDiscuz