Groen licht voor theetuin aan de Bruuk

GROESBEEK-BREEDEWEG – De eigenaar van de woning aan Bruuk 93a in Groesbeek, waar ook een Bed & Breakfast zit, mag een deel van de tuin bij de woning inrichten en exploiteren als theetuin voor recreanten.

Hoewel strijdig met het bestemmingsplan, hebben burgemeester en wethouders hun toestemming gegeven om hiervan af te wijken.

Acceptabel

De theetuin zelf is zo`n 75m2 tot 100m2. “Wij zijn van mening dat een (kleine) theetuin van maximaal 100m2 in de noordhoek van het perceel ruimtelijk en planologisch onder voorwaarden acceptabel is”, legt het college uit. Een van de redenen voor de voorwaarden is het voorkomen van overlast. Een theetuin is namelijk een buitenactiviteit die bezoekers aantrekt.

Lokale economie

De locatie van de theetuin is nabij het natuur- en wandelgebied De Bruuk. “Een theetuin is een voorziening die in principe goed past in deze omgeving en een bijdrage levert aan het gemeentelijk toeristisch en recreatief beleid”, zeggen burgemeester en wethouders. “Met het initiatief wordt ook de lokale economie gestimuleerd.”

Veel voorwaarden

Er zijn echter wel een tiental voorwaarden. Zo moet de eigenaar rekening houden met de openingstijden, de grootte van de tuin, het verkeer en de parkeerbalans. Voor het gebruik van een toegangspad tussen Bruuk 91 en Bruuk 95 als ontsluiting met motorvoertuigen moet nog een en ander worden overlegd met de eigenaren van die woningen. Zij moeten aangeven hier geen bezwaar tegen te hebben. Het initiatief zou volgens het college vorige week nog niet zijn besproken met in de omgeving woonachtige personen. Verder is buitenopslag niet toegestaan en de woonfunctie moet de hoofdfunctie blijven.

Vergunningen

Er moet nog wel een omgevingsvergunning bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) worden aangevraagd. Waarschijnlijk is voor het aanleggen van een verbinding naar het natuur- en wandelgebied De Bruuk ook een omgevingsvergunning nodig.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groen licht voor theetuin aan de Bruuk

Reageren is niet toegestaan.