Burgemeester van Berg en Dal hoeft nog niet te verhuizen

TOLKAMER/GROESBEEK – Burgemeester Mark Slinkman heeft ontheffing voor de duur van één jaar gevraagd van de verplichting om in de gemeente Berg en Dal te wonen.

Mark_Slinkman_persfoto-DGB

Burgemeesters zijn volgens de Gemeentewet namelijk verplicht om in de gemeente waar zij burgemeester zijn te wonen.

Slinkman heeft zijn huidige woning in Tolkamer te koop staan, maar zijn verkoop is afhankelijk van de woningmarkt. De burgemeester is voornemens om zo snel mogelijk naar “zijn gemeente” te verhuizen.

De raad kan en wil een ontheffing van het zogeheten woonplaatsvereiste verlenen. Dit moet officieel nog op 26 mei gebeuren. De Commissaris der Koning kan op basis van advies vanuit de raad de ontheffing met twee keer 1 jaar verlengen.

Slinkman is sinds september 2015 burgemeester van Berg en Dal.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

zal wel goede kilometer vergoeding krijgen, betaald uit een potje dat ergens in de kast lag. Maar die vergoeding zal ook wel naar de poldervertegenwoordigers van de nieuwe gemeente gaan. Oh wat zijn wij blij als Groesbekers, en maar dokken,

Respect

Iets meer respect graag voor onze burgervader. Hij heeft dat namelijk ook voor ons.

henk

respect voor iedereen, vrije menings- uiting noemen ze dat. Hij doet het ook op zijn jonge leeftijd prima. Neemt niet weg dat hij gewoon in de gemeente kan gaan wonen.

Toontje

Vroeger had je toch in iedere gemeente een burgemeesterswoning? Toen had een burgemeester geen eigen woning, die hij/zij moest verkopen voordat hij kon verhuizen naar zijn/haar nieuwe gemeente. Ook in Groesbeek, maar die is, meen ik, verkocht aan oud-burgemeester Prick… Vind het weer allemaal erg vreemd.

Jeroen

@Henk
Als je niet weet waar je het over hebt, is het beter om daarover ook niets te schrijven. Je maakt jezelf belachelijk en toont daarbij daarbij respect naar een burgemeester die het beste voor heeft met een gemeente en haar inwoners.

De man heeft gewoon een huis te verkopen en een dienstwoning bestaat al lang niet meer. Wat wil je dan? Dat hij twee huizen moet onderhouden?

Even iets meer nadenken zou je sieren.

wpDiscuz