Opening fietspad spoorkuil loopt vertraging op

GROESBEEK – De opening van het fietspad door de spoorkuil zal nog iets langer op zich laten wachten.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de gemeente eind april een keuze zou maken tussen de twee soorten schermen die nu als proef in de spoorkuil opgesteld staan. Daarna konden de werkzaamheden beginnen en na afronding daarvan mag het fietspad open. In een ideale situatie zou dit dus deze maand zijn.

De keuze tussen de schermen is nog steeds niet gemaakt, liet wethouder Sylvia Fleuren dinsdag weten. Volgens Fleuren is daar tussen de partijen nog wat discussie over, maar gaat dit in samenwerking met een mediator de goede kant op.

Op het moment dat er een keuze voor het scherm is gemaakt zal het waarschijnlijk nog zo`n 3 weken duren voordat het fietspad daadwerkelijk open kan. In die periode worden er over 750 meter aan beide kanten van het fietspad schermen geplaatst om de zandhagedissen en hazelwormen te beschermen. Ook komen er tunnels onder het pad. Over de totale kosten hiervan wil de wethouder in dit stadium desgevraagd nog niets zeggen.

De opening van het veelbesproken fietspad lijkt nu dus op zijn vroegst medio juni te worden. Door de genomen maatregelen wordt er aan de Flora- en Faunawet voldaan en mag het fietspad daarna het hele jaar door geopend blijven.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ja hallo zeg

Met het aanleggen hadden ze lak aan alle regels en werd er snel begonnen met de aanleg maar nu komen ze er niet uit en duurt het weer langer omdat ze samen nog wat discussiepunten hebben op te lossen? En dan moet er een mediator worden ingeschakeld om te zorgen dat de neuzen dezelfde kant op gaan staan? Mag weer eens wat kosten!
En de wethouder wil niets zeggen over de kosten in dit stadium? Later wel dan? Zal mij benieuwen
Trouwens, iemand zonder politieke ervaring wethouder maken is al net zo’n flater als dat hele fietspad!

Zo snel mogelijk open dat fietspad , wat een gezeik zeg .

theo p

En welke aannemer gaat het werk maken?

gebr v doorn of v maurik

Gebruiker

Wat een onzin. Dit gaat de gemeenschap duizenden euro’s kosten. Hebben de heren en dames niets anders te doen. Gewoon dat fietspad open. Vroeger toen de trein er reed waren die beestjes er toch ook al. En zo te zien hebben ze het toen ook overleeft. Dus open dat fietspad.

theo p

Zijn de kosten die kosten faaaaaalkosten of worden ze geboekt op onderhoud en wie is verantwoordelijk?

h worm

ik zeg OPEN DAT FIETS PAD
lagen de beesten vroeger ook met hun oren op de rails of er een trein aan kwam . en waarom komen er geen schermen vooraan bij de binnenveld te staan . ik vind dat wel raar lopen daar geen beesten. dus geen gemier OPEN DAT FIETSPAD NU!!!!!!!!!!!!!!!

ben helder

Ook hier ziet iedere burger de papieren werkelijkheid van ambtenaren en bestuur en de echte werkelijkheid waarbij wij op een berg zand stuiten als de Gemeente aan zet is. In die papieren werkelijkheid waar zij zo dol op zijn mag ik nu vast wel de vraag stellen:
Heeft de Gemeente al gedacht aan het aanvragen van een vergunning voor het plaatsen van dat scherm? En de aanvraag natuurlijk beoordelen met een schoonheidscommissie, een beroepsprocedure enz enz. We lezen de aanvraag wel terug in ons weekkrantje.

Kees

Breken de hertjes hun poten niet met die schermen aan weerszijden? Vind ik veel belangrijker dan een paar reptielen. Mogen die dieren die vrijheid niet genieten?

theo p

Dat het fietspad open moet is waar,maar worden er ook nog maatregelen voor de verantwoordelijk ambtenaar(veroorzaker van dit al) genomen

De gebruiker van het fietspad.
Nu las ik net in de Gelderlander dat de ecologen van de Ravon de hekjes hebben afgekeurd. De hekjes zijn te laag. Er moeten ijzerenhekjes komen van een halve meter,’n halve meter. Zijn die lui wel goed bij hun hoofd. Dit is toch puur treiteren . Dit heeft toch niets met natuur te beschermen te maken. Die lui denken gewoon. De gemeente heeft ‘n fout gemaakt en nu zullen wij ze op deze manier wel krijgen. Schandalig dat zulke mensen, die ook nog eens door de gemeenschap betaald worden. Dit voor elkaar krijgen, dit ministerie moet zijn ogen uit de… Lees meer »
Bart

Het lijkt mij inderdaad een voorbeeld van Haagse arrogantie. ‘We zullen ze wel eens laten zien waar de macht ligt.’

marc

treurig hoe de groene fanaten ons op kosten jagen, die hagedis en zandworm redden zich wel. Dit is voor het laatst dat ik op een groene partij heb gestemd.

wpDiscuz