Gasterij ’t Groeske krijgt vorm

GROESBEEK – In de brasserie wordt druk getimmerd, de verlichting is in aanbouw en het terras lijkt wel een bouwplaats. Maar Gasterij ’t Groeske begint volop vorm te krijgen.

Vorige week werd de ruimte van het restaurant en de keuken opgeleverd, zodat stichting Vitaal Mariëndaal en Hofmans kunnen beginnen met de inrichting en afwerking. En dat is maar goed ook, want het plan is om op 1 juni de keuken en het restaurant in gebruik te nemen en de eerste gasten welkom te heten.

Gasterij ’t Groeske wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud, voor buurt- en dorpsbewoners, en voor fietsers en wandelaars. De combinatie van een restaurant, een eetwinkel en de oude kloostertuin die in ere wordt hersteld, maakt van de Gasterij een uniek concept.

Omdat de Gasterij ook een leerwerk-plaats is voor kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is achter de schermen een enthousiast team van professionals al volop aan de slag: twee koks, twee gastheren, twee arbeidscoaches, een facilitaire medewerker en de bedrijfsleider geven allerlei praktische zaken vorm. Niet alleen het menu, maar ook bijvoorbeeld het trainings- en integratieprogramma voor de leerwerk-kandidaten, de organisatie van de moestuingroep en de plek voor de seniorenbanken in de tuin.

Nog genoeg te doen dus. Maar de grote stappen zijn gezet en het ziet er nu al geweldig uit: het restaurant met de zonnige serre en de open keuken. Ook de contouren van de tuinen worden steeds meer zichtbaar. Nog even en dan starten de proef-proeverijen, dus houd de berichten over de Gasterij in de gaten.

In oktober volgt de officiële opening van Gasterij ’t Groeske.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jeroen

Prachtig initiatief en wens iedereen veel succes.

Goretti puijn

Ben benieuwd hoe het gaat worden !

wpDiscuz