Toestemming voor realisatie 3 kavels Schrouwenberg

GROESBEEK – Op het perceel Schrouwenberg 71 in Groesbeek kunnen drie bouwkavels voor vrijstaande woningen gerealiseerd worden.


Zicht op het perceel aan de Schrouwenberg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Hoewel strijdig met het bestemmingsplan, hebben burgemeester en wethouders (B&W) onder voorwaarden een positief standpunt ingenomen op een principeverzoek van projectontwikkelaar P. Kaal BV hierover.

Volgens het geldende bestemmingsplan is op het perceel van 2.221 m2, dat al langere tijd te koop staat, één vrijstaande woning toegestaan. Reden lag bij de vaststelling van het plan in 2006 in de situering en oriëntatie van de bestaande woning en het achtererf. Daardoor was uit het oogpunt van een logische verkaveling maar één bouwkavel van 620m2 mogelijk aan de zijde van de Schrouwenberg.

De vrijstaande woning is in 2013 echter gesloopt. Kaal vindt het verantwoord om het perceel in drie bouwkavels van 595m2, 607m2 en 1019m2 op te splitsen. Dit past beter bij de bestaande omliggende percelen. Het college kan zich daar in vinden en legt uit: “Door de sloop van de bestaande woning is een geheel onbebouwd bouwperceel ontstaan en is een andere verkaveling mogelijk. De voorgestelde verkaveling met drie bouwkavels is behalve een logische ook een verkaveling die beter aansluit op de stedenbouwkundige structuur van de omgeving”.

P. Kaal BV kan nu verder met de volgende procedures.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Splinter

Ja ja dat geloof ik ook

Dit krijgt een particulier niet voor mekaar binnen de Groesbeekse politiek!

wpDiscuz