Start werk rotonde Nieuweweg na bouwvak

GROESBEEK – Eind augustus begint het werk aan het kruispunt Nieuweweg/Zevenheuvelenweg. Dit laat de gemeente Berg en Dal ons desgevraagd weten.

Kruispunt Nieuweweg/Zevenheuvelenweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Kruispunt Nieuweweg/Zevenheuvelenweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op die plek komt, na een jarenlange discussie, een rotonde. De partijen die de komst van een rotonde niet zagen zitten waren GVP en VOLG. Zij kregen steun van de milieugroep in Groesbeek aangezien er bomen gekapt moeten worden.

Het kruispunt is in principe niet onveilig, zo zei het voormalige Groesbeekse college al in 2012, maar zo voelt het voor veel automobilisten wel. De VVD gaf toentertijd aan dat er vaak blikschade is en dat deze “ongevallen” niet worden geregistreerd. “De politie komt er vaak niet aan te pas, mensen regelen het onderling”, aldus de partij. Doordat mensen het kruispunt als onveilig ervaren zijn zij voorzichtiger.

Na het definitieve raadsbesluit in december 2013 moest er nog een hele procedure gevolgd worden om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg van de rotonde. Achter de schermen lijkt het meeste nu wel geregeld. “Het werk start na de bouwvak. Eind augustus. Ze zijn nu nog bezig met het uitvoeringsontwerp”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Hoe de planning precies verloopt is nog niet duidelijk. Daarover zal in een later stadium nog gecommuniceerd worden. Zodra er meer bekend is zullen wij dit publiceren.

Dossier rotonde Nieuweweg – Zevenheuvelenweg.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Mooi woord tijd.

Ongelooflijk dat die rotonde er komt,de echte onveilige kruispunten doen ze niets aan,een rotonde maken omdat sommige 2 minuten moeten wachten,weggegooid geld.

Voor

Prima dat ze dit punt eindelijk aanpakken. Alleen het gekozen tijdstip is wat ongelukkig. Immers gaan de scholen eind augustus weer open voor het nieuwe schooljaar.

Miep

Heb zelf jarenlang dicht in de buurt van dit kruispunt gewoond, regelmatig heb ik daar minder ernstige, maar ook behoorlijke ongelukken meegemaakt. Ook is het uitzicht vanaf de Zevenheuvelenweg komende vanaf de slijterij zeer onoverzichtelijk als automobilist. Je kunt geen fietsers aan zien komen die vanuit Nijmegen komen vanwege een beukenhaag. Er is ruimte genoeg voor de aanleg van een rotonde, veiligheid vind ik belangrijker dan een paar bomen. Er blijven nog genoeg Lindebomen over op de Nieuweweg!

Ja hallo zeg
Beste Miep, het gaat over de splitsing tegenover de Total hier. Daar komt die rotonde. Onzin ook wat je verteld want als je gewoon even stopt kun je alles prima overzien daar. Dat kan ook geen reden voor een rotonde zijn want dan kan er gewoon iets aan die beukenhaag worden gedaan opgelegd door de Gemeente en dus vrijwel kosteloos! Elk ongeluk dat hier gebeurd is te wijten aan menselijke fouten en onoplettendheid. Dat er naast dit punt een rotonde moet komen is ronduit belachelijk en dus totaal overbodig. Dit gaat statistisch gezien al 100 jaar prima met zeer weinig… Lees meer »
Toch
Het overzicht op de splitsingen bij total en komende vanaf de slijterij is echt slecht. Mogelijk dat men met het verwijderen van enkele bomen een beter overzicht krijgt. Excuses als behoud van natuur in Groesbeek gaan allang niet meer op. Zo makkelijk als de bomen in het Groesbeekse bos worden gekapt, dan kunnen deze enkele er ook nog wel bij. Wat pas echt geldverspilling is, is de rotonde op het industrieterein tegenover waar Tielemans eerst zat. Ik zie hier absoluut geen toegevoegde waarde in. ‘Statistisch’ gaat het al lang goed, maar de praktijk heeft helaas bewezen dat er toch serieuze… Lees meer »
a.v.k

die voorstanders verdienen geen rijbewijs want die kunnen niet rijden, stelletje verwende zeiksnorren leer eerst maar is uit julie doppen kijken.

a.v.k

op de kruising zevenheuvelen weg en de 3e baan daar zijn pas serieuze ongevallen gebeurd, dus lul niet zo uit je nek.

Ja hallo zeg

Dat baseer ik op het feit dat elk voertuig , en daar hebben we het hier over, wordt bediend door een mens!
Het voertuig zelf maakt die fout niet maar eigenlijk te gek dat ik het ook nog uit ga leggen eigenlijk. De enige keer dat iemand er weinig aan kan doen is bij een hartstilstand of i.d. maar verder is het opletten en zoals het nu is MOET er worden opgelet. En inderdaad a.v.k., op die kruising die jij benoemd zijn al doden te betreuren geweest.

Toch

De kruising zevenheuvelenweg/3e baan is idd ook een gevaarlijke kruising. De ongelukken die daar plaats vinden zijn vaak het gevolg van hoge snelheid (ook menselijke fout) En ja als mensen die snelheid verkeerd inschatten, ondanks dat ze goed opletten, dan zijn ze volgens jou toch onoplettend. Stoere taal hoor.
Verder is het zo dat hoe triest het ook is, doden in het verkeer niet het enige criterium is voor onveilige situaties. Op de kruising bij Total en de nieuweweg zijn ook ongelukken gebeurd met langdurige nasleep en blijvende lichamelijke schade.

jantje..

Eeuwig zonde wat er op die plek gaat gebeuren, wat een gigantische landschap vernietiging en kapitaal vernietiging, en dat voor een paar blikschade,s door onoplettende automobilisten waarbij zelfs niet eens een boom voor in de weg heeft gestaan! Er zijn talloze Echt gevaarlijke plaatsen waar die minimaal 645.400 euro veel beter aan uitgegeven had kunnen worden, Zeer jammer dit! Gr

Grensgeval

Als je nooit in een vrachtauto of bestelbusje zit weet je niet dat het vanaf het industrieterrein richting Hulsbroek bijna onmogelijk is om te zien wat er vanaf de Kloosterstraat/ Hoge Horst over de Hulsbroek aankomt.
Dat komt omdat de Hulsbroek een bocht maakt.
En laat die rotonde nou net veel door genoemde vervoerders benut worden. Ik kan je verzekeren dat het voor deze groep beslist noodzakelijk was om juist daar een rotonde nodig was.
Bij de Zeuvenheuvelenweg es het om andere redenen beslist noodzakelijk dat daar een rotonde komt.

Grensgeval

Zielig hoor, zo’n bijdrage een de discussie.

Jeroen

a.v.k. Dank voor deze uiterst beschaafde en genuanceerde bijdrage aan de discussie

wpDiscuz