Herinrichting Houtlaan Groesbeek

GROESBEEK – De gemeente begint maandag 23 mei met de herinrichting van de Houtlaan in Groesbeek. De gemeente vernieuwt het riool, de weg, de verlichting en het voetpad. Ook krijgt de weg bredere rode fietsstroken.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Het werk duurt acht weken en start op het gedeelte tussen het Binnenveld en de Mooksebaan. Hierdoor heeft de Zwitserlootdak Run op 5 juni geen last van het werk.

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid via de Mooksebaan, Pannenstraat, Dorpsstraat, Burgemeester Ottenhofstraat en de Kerkstraat.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Pieter van Velp of Chris Danen via telefoonnummer 14024 of via e-mail [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Nico

Jammer dat er aan deze weg voor de zoveelste keer geld uit word gegeven en andere delen van berg en dal gewoon achterstallig blijven (kern de horst bv)

Niekie

Belachelijk !! Voor de zoveelste keer weer een bak met geld verkwisten. Wanneer wordt er eens wat aan de straten op De Horst gedaan? Kijk eens naar de Dasstraat en Eekhoornstraat. Deze wegen zijn veel te smal. De hulpverleningsvoertuigen kunnen er zelfs niet eens door.

Nicola

Dat valt best wel mee. Wat er dagelijks aan verkeer door de Houtlaan rijdt, rijdt er in een jaar nog niet door de hele Horst. En ook dat smalle van de straten valt reuze mee. Laten de mensen die daar wonen de auto maar efficiënter parkeren.

Bewoner houtlaan

Ik woon zelf aan de houtlaan.. en deze weg is al jaren aan vervanging toe en zeker de riolering daar gaat het om, die gaat ze vervangen…
Wij bewoners snappen alleen niet dat er niets aan de snelheid wordt gedaan.. wij tekenen voor een smallere straat.. want 50 a 60 km hoort niet in woonwijk…
Maja daar denk de gemeente anders over..

Niekie
Ik heb de indruk dat je niet weet waar je het over hebt. Er komt inderdaad minder verkeer door de straten op De Horst. Maar als een ambulance de bocht niet eens kan maken, de brandweerwagen er helemaal niet door kan en de vrachtwagens van de vuilophaaldienst de tegels uit het trottoir rijden dan moet er volgens mij toch een keer wat aan gedaan worden. En dat heeft niets met efficiënt parkeren te maken. Daarnaast hebben wij recent nog iemand van de gemeente op visite gehad die aangaf dat de genoemde straten niet meer aan de eisen voldoen. Maar ja,… Lees meer »
Maarten

Een vuilophaaldienst (lees grote brede vrachtwagen) kan er wel door, weliswaar rijdt dat ding er stoeptegels voor uit. Maar een ambulance kan er niet door. Als een vrachtauto over de stoep moet rijden hoe staan de auto’s van de bewoners dan geparkeerd. Ik parkeer mijn auto altijd TEGEN de stoeprand. Knap als een vrachtauto VIA en door het stuk rijden van tegels mijn auto onbeschadigd kan passeren. Iets klopt er niet in jouw verhaal.

Hans

Ik woon aan de mooksestraat, en nu scheurt iedereen door deze veel te smalle weg hiervoor heen

Hans

en 8 weken? Staan er straks zeker weer 2 mannetjes een paar weken te werken! Nu scheurt er 8 weken lang sluipverkeer langs mijn slaapkamer met enkel glas (huurhuis) vanaf 5 uur ‘s morgens. Dag nachtrust, raam dicht doen helpt nauwelijks.

karin

gele stoepranden en het probleem is opgelost.

Hans

Zouden alle auto’s wat langzamer kunnen rijden (dat maakt ook minder lawaai) en liever de Mooksestraat helemaal niet als sluiproute kunnen gebruiken? Er scheuren nu een heleboel auto’s gehaast en met veel te hoge snelheid (lijkt wel 50 km/uur) doorheen. Omdat er ook geen stoep is is het nu levensgevaarlijk lopen in mijn eigen straat. De straat is ook gewoon te smal voor 2-richtingsverkeer (en zeker met deze snelheden!). Als ik met mijn zoontje ga fietsen hou ik mijn hart vast

wpDiscuz