Grote onderhoudsbeurt Herwendaalseweg Groesbeek

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal gaat in 2017 groot onderhoud uitvoeren aan de Herwendaalseweg en de Bredeweg (tussen de beide rotondes) in Groesbeek.

Herwendaalseweg (richting centrum) in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Herwendaalseweg (richting centrum) in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het college zal de raad vragen of alleen onderhoud voldoende is, of dat ook de kwaliteit van de Herwendaalseweg omhoog moet. Burgemeester en wethouders kiezen voor het laatste.

De “nieuwe” Herwendaalseweg zal, daar waar mogelijk, lijken op vernieuwde wegen in de gemeente zoals de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal, de Verbindingsweg in Beek-Berg en Dal en de Mooksebaan in Groesbeek. Er zal mogelijk ook gebruik worden gemaakt van de klinkers uit het Marktplein in Groesbeek. Vanwege de centrumplannen gaat daar namelijk ook de boel op de schop.

Bij het project moeten middels een pilot in de wijk Herwendaal en de schoolomgeving ook de buurtbewoners worden betrokken. Inbreng van de bewoners wordt meegenomen in het plan. De gemeente wil inzetten op burgerparticipatie en daarmee ervaring opdoen voor andere gebieden in de gemeente.

Er moet in ieder geval gelet worden op het groen en de veiligheid van fietsers. Het onderhoud zelf kost € 500.000,- en de totale kosten komen naar schatting op zo`n 1,1 miljoen euro uit.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Grote onderhoudsbeurt Herwendaalseweg Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.