Burgemeester wil gemeente dekkend buurtApp-netwerk

GEM. BERG EN DAL – Als het aan burgemeester Mark Slinkman ligt doen zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Berg en Dal mee aan WhatsApp buurtpreventie.

Whatsapp_Buurt_Preventie-DGB

Hij lanceert daarom het initiatief om te komen tot een gemeente dekkend App-netwerk.

Wat is het?

De WhatsApp-groepen voor buurtpreventie zijn in het leven geroepen om belangrijke berichten naar elkaar te kunnen appen wanneer er sprake is van verdachte situaties in een wijk. Middels stickers en borden kan duidelijk worden gemaakt dat een omgeving actief is met WABP en dit zou er voor moeten zorgen dat bijvoorbeeld inbrekers locaties gaan vermijden.

Kekerdom

In de hele gemeente Berg en Dal zijn er al zelfstandig diverse groepen (12) opgericht, waarvan 7 in Groesbeek. Ook Kekerdom is nu aan de beurt, ditmaal in samenwerking met Vitaal Kekerdom en de gemeente Berg en Dal. Via een huis aan huis bezorgde brief zijn inwoners van het dorp geïnformeerd over deelname aan de buurtApp, de tips en spelregels. Vitaal Kekerdom voorzitter Gaby Haukes is ook enthousiast.

Hele gemeente

“Op korte termijn evalueren we het functioneren van de buurtApp. Daarna is het de bedoeling in de andere dorpen iets dergelijks op te starten of aan te sluiten bij bestaande Appgroepen”, aldus de gemeente. Slinkman noemt zijn gemeente veilig, maar ziet nog wel ruimte voor verbetering. “Wat mij betreft kan het altijd beter en blijven we inzetten op een zo veilig en leefbaar mogelijke gemeente. Met de hulp van de eigen kracht van onze inwoners kunnen we hieraan een belangrijke impuls geven”.

Op de site van WABP staat meer informatie over buurtpreventie via Whatsapp en de bestaande groepen. Er wordt ook aangeraden om via die site te werken, zodat het overzicht binnen een regio behouden blijft. De informatie (mailadres) om bij een bestaande groep aan te melden staat ook op die site.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Burgemeester wil gemeente dekkend buurtApp-netwerk

Reageren is niet toegestaan.