Leerlingen in De Horst ervaren natuur

GROESBEEK-DE HORST – Alle leerlingen van basisschool Op De Horst krijgen in mei en juni een middag les in de vrije natuur.

Middag_les_natuur_BS_Op_de_Horst-DGB

Langs De Groesbeek moet een aantal natuuropdrachten worden uitgevoerd.

De leerlingen tonen zich erg enthousiast en gaan als ware natuurvorsers te werk. Voor de kleinsten gaat het voornamelijk om herkenning van planten. Voor de oudere leerlingen staathet onderzoek van plant en dier centraal. Zo wordt er onder andere onderzoek gedaan naarbrandnetels, bomen, slakken, spinnen en bodemdiertjes.

Basisschool Op De Horst in Groesbeek is een school waar ervaringsgericht onderwijs centraal staat. Hierbij vormen zelf ervaren en ontdekken door kinderen de basis van het leerproces. Met veel praktische opdrachten vergroten de leerlingen op een natuurlijke wijze hun kennis en kunde. Dit onderwijs wordt verzorgd door een enthousiast onderwijsteam met steun van ouders.

Voor meer informatie over de school en ervaringsgericht leren kunt u terecht bij de school, tel. (024) 3976072 of www.bs-opdehorst.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Leerlingen in De Horst ervaren natuur

Reageren is niet toegestaan.