[Foto’s] Straten in Groesbeek blank door regen, 81mm

GROESBEEK – Op diverse plaatsen in Groesbeek (en overige delen in de regio) zijn maandagmiddag straten blank komen te staan door hevige regenval. Ook kwamen er putdeksels omhoog en waren er in woningen ook problemen.

Cjts9h4W0AAV3Ki

De brandweer van Groesbeek kreeg vanaf 16:30 uur diverse meldingen van wateroverlast op straat en bij woningen. Kelders moesten worden leeggepompt.

Veel problemen in Breedeweg

In Groesbeek-Breedeweg kwam een auto tijdelijk vast te zitten in een put. Met wat hulp is dit weer goed gekomen. De Bredeweg is enige tijd afgesloten geweest omdat deze totaal onbegaanbaar was. In het centrum waren er ook problemen door de wolkbreuk. Daar kon het riool de grote hoeveelheid regen duidelijk niet meer aan. Op de Wylerbaan was er door modderstromen ook sprake van gevaarlijke situaties.

Vissers: “81 mm”

In Groesbeek viel 36mm neerslag in een uur tijd. Tot aan 20:00 uur viel er volgens weerman Jan Vissers 81 mm! Op dit moment regent het nog (aanzienlijk minder hard) en volgens de verwachtingen zal dat nog tot later in de avond duren. Voor de provincie Gelderland is tot 22:00 uur code oranje van kracht. Mede ook vanwege het onweer.

Voor meer foto’s en info kunt u terecht op 112Groesbeek.nl


Foto’s van onder andere Theo Lenssen en gemeente Berg en Dal.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Straten in Groesbeek blank door regen, 81mm

Reageren is niet toegestaan.