Boosheid in Stekkenberg om afsluiten wandelpad

GROESBEEK – Het afsluiten van het wandelpad in de wijk Stekkenberg is bij inwoners van de wijk niet goed gevallen. Ondertekenaars zijn verontwaardigd en zelfs woedend dat dit pad is afgesloten.

Wandelpad_Stekkenberg_3005-RWDGB

Zij hebben begin deze maand dan ook honderden handtekeningen aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders.

De bewoners wilden dat het wandelpad, dat er volgens hen al 60 jaar ligt, langs de bosrand ter hoogte van de Krekelstraat, Hommelstraat weer open gesteld wordt. Dat is na de nieuwbouw afgesloten middels struikgewas.

De ondertekenaars stellen dat het pad “er al sinds mensenheugnis ligt” en dat “het pad door inwoners wordt benut om van en naar begraafplaats de Heselenberg te komen”. Ook kinderen die naar het Avonturenbos gaan zouden het pad vaak gebruiken.

Politiek Berg en Dal zal het onderwerp nog bespreken.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Anne

Triest, dat dit zo maar kan, aan de bosrand willen wonen geen gordijnen of andere raambekleding en dan geen inkijk willen. Tsja, hoe noem je zoiets, sneu, erg sneu.

triest

Zeg dat wel wonen er amper en maken nu al de wetten hoe ze t willen.
zijn mensen die denken alleen maar ik ik ik.
laat ze gewoon iets voor de ramen hangen.
wij die er dagelijks liepen zijn de dupe,
maar zal wel weer vriendjes politiek worden,
al hoop ik van harte niet.
triest ook voor al die kinderen daar.

Piet

Sorry mensen ook ik heb geïnformeerd naar een stukje grond daar en het ligt ter inzage dat het pad daar weggaat dus het ligt niet aan de mensen die daar gebouwd hebben maar aan jullie zelf had bij een informatie dag ff moeten gaan kijken

triest

niet iedereen weet dat je dan moet gaan kijken en dan nog moet je het op dat moment maar net zien dat ze dat willen gaan doen.
de meeste daar in de buurt hadden daar net de terug keer naar hun nieuwe woning dus is begrijpelijk dat ze erop dat moment geen erg in hadden.
Dus vind jou reactie beetje misplaatst.

Waar was Sociaal Groesbeek dan?

Dat pad ligt er al meer dan zestig jaar. Vreemd dat het nu wordt afgesloten. Ben toch wel benieuwd hoe zoiets tot stand is gekomen. Hebben de bewoners hier het recht in eigen hand genomen, door het pad fysiek af te sluiten of heeft de gemeente hier toestemming voor gegeven?

Wiel

Sociaal Groesbeek(Berg en Dal) zat toen in dat Mallemolentje!!!!!!!!

Bert

Protesteren help toch niet. Kijk maar naar ons mooie fietspad in de spoorkuil. Berust er maar in, overheid beslist toch alles over ons. Een asfaltweg voor assielzoekers op Heumensoord kan zomaar.

groesbeker

dat iets niet officieel in gebruik is geweest wil toch niet zeggen dat het dan maar vrijgesteld moet worden omdat het makkelijk is om het te gebruiken?
Heeft weinig te maken met personen wie er nu wonen maar is gewoon een gevolg van de nieuwe ruimtelijke ordening. Niet allemaal met de hakken in het zand gaan staan maar gewoon accepteren dat het is zoals het nu is.

Een bekende van

Hans is met de initiatiefnemers gaan kijken, Sociaal Groesbeek heeft de petitie opgesteld, de brief aan het college opgesteld, het gemeentenieuws geïnformeerd en met ambtenaren gesproken. Sociaal Groesbeek heeft er voor gekozen dit een burgerinitiatief te laten zijn. Daar was Sociaal Groesbeek dan. Bovendien is Hans al een tijdje ziek en juicht zijn partij dit soort initiatieven alleen maar toe

Marian

Ben het helemaal met “groesbeker eens”! Persoonlijk vind ik een erger dat vanaf het Avonturenbos en hoger de bosrand als parkeerplaats gebruikt wordt.

Groote onzin! Dit is door buurtbewoners zelf gedaan. Beetje met de eer gaan lopen.

Het pad moet weer open. Moet die pannenkoek maar gordijnen kopen.

Die gozer die daar woont flikt wel meer. Het bospad afsluiten en volgooien met boomstronken en het pad naar de koekeleklef blokkeren met zijn auto’s. Oh wee als er mensen langs zijn huis lopen. Man man, ga lekker in een flatje wonen.

PANNENKOEK

Jeroen

Tja, Sociaal Groesbeek pronkt graag met andermans veren

Jantje

Waarom weer in de slachtoffer rol kruipen?

Die ” gozer”, heeft met het pad weinig te maken. De gemeente had 3 jaar geleden al besloten dat het pad dicht moest. Het gehele pad langs de nieuwbouw wijk gaat dicht. Dit heeft ook te maken dat de gemeente geen fietsers op het pad wil hebben. Daarbij wil de gemeente ook geen honden/ hondenuitlaatplek langs het pad bij het avonturenbos bij de spelende kinderen hebben. Die ”gozer” heeft zelf een pad naast het oorspronkelijke pad gemaakt, aangezien de gemeente dat beloofd had, maar helaas heeft nagelaten. Over de auto kan ik weinig zeggen dit is een andere discussie.

wpDiscuz