Nieuw subsidiebeleid gemeente Berg en Dal

GEM. BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft nieuw subsidiebeleid gemaakt en wil graag weten wat u ervan vindt. In het subsidiebeleid staat hoe de gemeente de subsidies wil verdelen.

Subsidie_accommodatie_gem_Berg_en_Dal-GBenD

Een subsidie is een bijdrage van de gemeente aan een vereniging, activiteit of project. In het subsidiebeleid staat bijvoorbeeld waarvoor iemand subsidie kan aanvragen en hoe hoog de subsidie is.

De gemeente heeft een nieuw subsidiebeleid gemaakt om het oude beleid van de oude gemeenten te vervangen. Dat is vanaf 1 januari 2017 niet meer geldig.

Wat vindt u ervan?

Het nieuwe beleid is nog een concept. Dit betekent dat het een eerste ontwerp is waar belanghebbenden nog op kunnen reageren. Belanghebbenden zijn bijvoorbeeld verenigingen en inwoners. Reageren kan tot begin juli. Onder het kopje ‘Hoe kunt u reageren?’ staat hoe u dit kunt doen.

Het beleid en de regels

In het subsidiebeleid staat het hoe en waarom van het subsidiebeleid. In de algemene subsidieverordening staan precies alle regels die gaan gelden. Bijvoorbeeld wanneer aanvragers hun subsidieaanvraag moeten indienen. Of hoe ze moeten laten zien hoe ze de subsidie hebben gebruikt.

Daarnaast krijgt elke subsidiecategorie (bijvoorbeeld sportverenigingen of musea) een eigen regeling. In de regeling staat precies de hoogte van de subsidie, bijvoorbeeld of het een vast bedrag is of een bedrag per (jeugd)lid. Met die regelingen kunnen verenigingen zelf zien hoeveel subsidie zij gaan ontvangen. Ook de verordening en de regelingen zijn nog een concept waar u op kunt reageren.

Hoe kunt u reageren?

Wilt u aan de gemeente laten weten wat u van het nieuwe subsidiebeleid vindt? Schrijft u dan een brief aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal, postbus 20, 6560 AA te Groesbeek. Als u zelf wilt vertellen wat u ervan vindt, kunt u daarvoor een afspraak maken via telefoonnummer: 14024.

Waar kunt u de stukken inzien?

De stukken staan hier. U kunt ze ook inzien op het gemeentehuis. Als u de stukken wilt inzien, kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14024.

Wanneer gaat het nieuwe beleid in?

Alle reacties komen in een zogenaamde reactienota. De gemeente gebruikt die informatie om het definitieve beleid en de definitieve verordening en regelingen te maken. In het najaar beslist de gemeenteraad over de definitieve stukken. Op 1 januari 2017 gaat het nieuwe subsidiebeleid in.

Overgangsregeling

Voor verenigingen die minder subsidie gaan ontvangen gaat op 1 januari 2017 een overgangsregeling in. In 2017 ontvangen zij nog de subsidie die zij in 2016 ook ontvingen (als ze tenminste dezelfde ledenaantallen hebben). Sommige verenigingen krijgen ook in 2018 nog een extra vergoeding.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mis een aantal sportverenigingen, zoals de tafeltennisclub en de handbalclub. Daarnaast mag er niet gediscrimineerd worden maar er is wel subsidie voor vrouwenclubs?

En Homo clubs ?

wpDiscuz