Met een Railhog over spoorlijn Nijmegen – Kleve

NIJMEGEN – Woensdag konden liefhebbers met een zogeheten Railhog een gedeelte van het spoortraject Nijmegen – Kleve afleggen. Het was namelijk exact 25 jaar geleden dat de laatste trein uit Nijmegen naar Kleve vertrok.

Railhog_Nijmegen_Kleve-VIEV

Het gaat om het gedeelte tussen Nijmegen Panovenlaan en Malden Zweefvliegveld.

De afgelopen weken is er over een lengte van 3 kilometer gesnoeid om de ritjes mogelijk te maken. De Railhog pendelde woensdag diverse malen over het tracĂ© met betalende reizigers. “We willen hiermee wederom aandacht vragen voor deze internationale spoorlijn die ligt te verroesten in een tijd dat de roep om duurzame mobiliteit luider klinkt dan ooit! Wij doen een klemmend verzoek aan de Gelderse bestuurders om reactivering van deze spoorlijn topprioriteit te maken en meer ambitie te tonen dan de grensoverschrijdende buslijn te verbeteren”, zegt initiatiefnemer Maurice Niesten.

Het betrof een initiatief van Vereniging voor Innovatief Euregionaal (rail-)Vervoer (VIEV). Die vereniging zet zich in voor de reactivering van de spoorlijn Nijmegen – Kleve onder de naam Keizerlijn, waar vervoersmaatschappij Arriva inmiddels ook oren naar heeft. Over de mogelijke reactivering is al jaren discussie. De gemeente Berg en Dal is hier voorstander van, maar wel onder voorwaarden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

Ik ben ook een voorstander van het heropenen, maar ik heb wel een dilemma: Hoe gaat het dan met al die zeldzame reptielen die nu alleen door fietsers worden doodgereden? Wie kan het me uitleggen????

Helemaal niet heropenen,er ligt nu een mooi fietspad ,en die zeldzame reptielen worden dan door een trein doodgereden net als toen er nog treinen reden.

Jeroen

Liever vandaag een lightrail laten rijden dan morgen.
Nu lijn 25 is verdwenen is een rechtstreekse verbinding met het centraal station erg welkom.
De reptielen hebben tientallen jaren de trein overleefd en nu zou dat plotseling niet meer zo zijn?

Rinus

Houd die poppenkast nou nooit op. Meneer Niesten ga naar de winkel en koop wat speelgoed treintjes. Wij zitten hier in Groesbeek niet te wachten op die onzinnige plannen.

karin

wilt u voor uzelf praten meneer rinus?

wpDiscuz