[Foto’s / Video] “Van Gestel, u bent goud waard”

GROESBEEK – Zondag vierde Jan van Gestel zijn 50-jarig jubileum bij de H.H. Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek.


Jan van Gestel vierde zondag zijn jubileum. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

In de kerk zelf zaten zondag honderden mensen. Rond de klok van 11:45 uur was er buiten op het Jan van Gestelplein nog een samenzijn. Ook daar waren nog zo`n 100 mensen bij aanwezig.

Een van de sprekers op het plein was Miel Fransen, van fanfare Wilhelmina. “Voor Groesbeek ben je goud waard Jan, vanaf vandaag letterlijk. Na 50 jaar volledige toewijding als pastor. Geniet van deze mooie dag”, sprak hij. Een andere spreker was Arno Arts. Hij kwam met een gedicht (zie video) en kreeg daarmee de lachers op zijn hand. Onder de aanwezigen waren ook burgemeester Mark Slinkman en de wethouders Erik Weijers en Sylvia Fleuren.

4 juni 1966 is pastor Jan van Gestel tot priester gewijd in de Sint Jan te ’s Hertogenbosch door monseigneur J. Bluyssen. Hij kwam daarna direct als kapelaan naar Groesbeek en stopte pas als pastoor op 1 januari 2014. Daarna ging hij verder, zoals hij het zelf beschreef, als ZZP-er: “zielzorger zonder parochie”.


Video: DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s / Video] “Van Gestel, u bent goud waard”

Reageren is niet toegestaan.