[Update] Overval geldwagen Groesbeek: politie vraagt uw hulp

GROESBEEK – In Groesbeek zijn maandagmiddag 10 woningen ontruimd nadat een geldwagen is overvallen.

Boerenbond_Groesbeek_PD_overval_6juni-DGB

Het zal de komende dagen nog wel hét onderwerp van gesprek zijn in het dorp. Omstreeks 15:00 uur is een geldloper overvallen op de parkeerplaats bij de Boerenbond aan de Kloosterstraat in Groesbeek. Automobilisten die ‘s avonds langsrijden werpen nog een blik op de locatie.

Twee verdachten, geen explosieven

Door de verdachten (twee mannen in militaire kleding) is er volgens de politie gedreigd met explosieven. Woningen werden om die reden ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam naar Groesbeek voor onderzoek. Explosieven zijn er niet gevonden. Volgens geruchten zou de geldloper bij de overval ook een bomvest om hebben gekregen.

Onderzoek

Niemand raakte gewond, het slachtoffer is opgevangen op het politiebureau en het gebied is enige tijd afgezet geweest vanwege politieonderzoek. Dat onderzoek is nog gaande, maar de situatie op de Kloosterstraat is veilig. Er zijn ook politiehelikopters ingezet.

Over een eventuele buit wordt, in het belang van het onderzoek, niets gezegd. De verdachten zijn uiteindelijk op de scooter gevlucht. Van hen ontbreekt nog ieder spoor en politie roept getuigen op zich te melden.

Hulp

De politie heeft de volgende vragen:

• Hebt u in de buurt van de Kloosterstraat voor 15.00 uur iets verdachts gezien? Mogelijk hebben de daders de omgeving al verkend. Het kan zijn dat ze in de dagen voor de overval al poolshoogte hebben genomen, of juist kort voor de overval.

• De daders zijn op een brom/motorfiets gevlucht. Mogelijk hebben ze deze achtergelaten in de omgeving van Groesbeek. Ziet u een voertuig dat sinds maandagmiddag is achtergelaten?

• Woont u in Groesbeek en hebt u een camera die gericht is op de weg? Mogelijk zijn de daders op uw camerabeelden te zien. Dat kan zowel voor als na de overval zijn, dus op maandagmiddag. De oproep geldt in het bijzonder voor mensen die langs de wegen wonen die op onderstaande kaart blauw gekleurd zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Nog veel meer rommel naar Nederland halen .

Lambert

Tja, Wim misschien was het wel rommel die hier gewoon vandaan komt en die we tegenwoordig geen Tokkies meer mogen noemen.

Lambert morgen opsporingen maar kijken.

Sprookje

Ik deel jouw mening, maar als je achternaam gebruikt wordt als scheldnaam voor “asociaal” likt me dat geen pretje.

Sprookje

Lijkt….

biek

blij dat het nu weer Groesbeek mag heten ipv Berg en dal

slimme ( r ) ik

wel raar de vlucht route,s kunnen ze niet richting duitsland gegaan zijn ( de west kant ) daarnaar richting kleef of gennep ???

Toontje
Toontje
Tsja Lambert, behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de positieve duimpjes op je reactie wel heel enthousiast worden gegeven. Maakt het leven ook een stuk gemakkelijker. De realiteit is echter dat dergelijke terreur en criminaliteit langzaam, maar zeker ook onze kant uit zal komen. En dat komt alleen maar door de policor-koortjes en hun politieke dirigenten met nummers als “Je bent welkooooooooom” in hun repertoire. Ben echter bang dat ze binnenkort een toontje lager zullen zingen als de gevolgen van hun struisvogel-politiek en ontkennerij en goedpraterij zichtbaarder zullen worden. Zie… Lees meer »
wpDiscuz