Mentoren gezocht voor “School’s Cool Berg en Dal”

GEM. BERG EN DAL – De organisatie “School’s Cool” zoekt mentoren om leerlingen te begeleiden.

Schools_Cool_Berg_en_Dal_2016_logo-DGB

School’s Cool is een mentororganisatie die kwetsbare kinderen (van groep 8 of startend in de brugklas) ondersteuning biedt bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Voor sommige kinderen is deze overstap net iets te groot.

Een zorgvuldig geselecteerde vrijwilliger bezoekt het kind wekelijks thuis en biedt de jongere enige tijd een steuntje in de rug. De leerlingen ontwikkelen hun kwaliteiten en talenten beter en krijgen meer zelfvertrouwen.

Zou u een 11 – 14-jarige leerling willen begeleiden? Dan is het mentorschap misschien iets voor u! Enthousiasme, inlevingsvermogen en geduld zijn noodzakelijke eigenschappen van de mentor. Of heeft u een kind voor wie de stap naar de brugklas erg groot is en die wel wat hulp kan gebruiken? Dan komen we graag met u in contact!

Belangstellenden kunnen mailen naar [email protected] of bellen naar het algemene nummer van Stichting Welzijn Groesbeek (SWG): telefoonnummer 024 – 397 41 88 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur).

Meer info op de website van Stichting Welzijn Groesbeek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bernard

Het is goed dat stichting Welzijn Groesbeek dit probleem aanpakt. Echter begint het mij meer en meer op te vallen dat deze stichting telkens maar weer op zoek is naar vrijwiligers. Er is dus duidelijk behoefte aan man/vrouwkrachten. Waarom worden deze uren niet opgevuld door een betaalde kracht? De werkeloosheid is al zo hoog en op deze manier worden de banen die er zijn ook nog eens opgevuld door vrijwilligers. Maar wel respect wat de stichting allemaal doet, er is oog voor de (Groesbeekse) samenleving.

Teun

Bernard, hier gaat n raadslid verloren…
Top SWG

wpDiscuz