[Foto’s / Update] Opening Idylle Voi.jerland Groesbeek-Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Vorig jaar begon het allemaal. Toen werd de Idylle Voi.jerland aangelegd.


Een koolwitje in de Idylle Voi.jerland.

Bij de officiële aftrap in oktober hebben de hoogste groepen de handjes uit de mouwen gestoken om bloemen te planten waar vlinders, bijen en mensen van houden. En nu, 9 maanden later, staat alles prachtig in bloei. Tijd voor een officiële opening op vrijdag 10 juni!

Programma

10.00 uur: Welkomstwoord Wethouder Weijers
10.10 uur: ondertekening samenwerkingsovereenkomst gemeente, basisschool Breedeweg en De Vlinderstichting
10.12 uur: Loslaten koolwitjes
10.15 uur: Leraren ontvangen pakketjes met koolwitjes
10.20 uur: Start rondleidingen verzorgt door leerlingen van de groepen 6,7 en 8
11.00 uur: Afsluiting

Wat is een Idylle?

Vlinders en bijen hebben bloemen nodig. Om nectar en stuifmeel te kunnen vinden en daarmee te overleven. Helaas hebben vlinders en bijen het moeilijk omdat er nog zo weinig bloemrijke plekken zijn. Dankzij Idylle komt hier verandering in. De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging leggen samen met veel vrijwilligers idylles aan voor meer kleur in het landschap. Grote bloemrijke plekken in de stad, het buitengebied of langs sloten of wegen. Heerlijke plekken om te wandelen en genieten.

Foto’s

Omdat het donderdag heerlijk weer was en dat niet zeker is voor vrijdag hebben we besloten om alvast een rondje door de nieuwe Idylle te lopen. Het leverde onderstaande foto’s op. Met name de bijen waren goed vertegenwoordigd, vlinders helaas (op dat moment) niet. Een ding moeten we toegeven; het is daar inderdaad prachtig geworden!

Update 10-06-2016, 11:00 uur
Vrijdagochtend was onder het genot van een gevulde koek, koffie en thee de officiële opening van de idylle. Hierbij werd de officiële samenwerkingsovereenkomst door verschillende partijen ondertekend.

Er zijn in totaal zo`n 50 koolwitjes losgelaten. De kinderen van basisschool Breedeweg vermaakten zich kostelijk met de vlinders, die een halfuur na het loslaten op veel plekken in de grote idylle te zien waren. Dat kwam mooi uit, want tot op dat moment waren er nog maar weinig vlinders te zien. Dat komt volgens De Vlinderstichting door de zogeheten “junidip”. Tot slot gaven de leerlingen nog rondleidingen.

Hieronder staan 2 fotoalbums. Eentje van de opening en één van de dag daarvoor.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Fredje Flits

Een top initiatief en een top dag. Nu nog een Ooievaarsnest Peter de Mol

Kniepert

En wie moet dit alemaal betale?

wpDiscuz