Nederlands stel terug uit Costa Rica

GROESBEEK – Henk en Carolien Peters zijn deze week teruggekomen uit Costa Rica. De Groesbekers wonen weer in het dorp dat zij jaren geleden verlieten voor een avontuur in Costa Rica.

Foto: Website Heliconia Island.

Foto: Website Heliconia Island.

Avontuur

“Na zeven reizen naar Costa Rica, veel praten en piekeren, besloten we de knoop door te hakken en te vertrekken. We vonden een stuk grond, gelegen in een split van een rivier en omgeven door jungle en een botanische (heliconia)tuin: Heliconia Island. Hier bouwden we in 2007 vijf cabinas, een restaurant en ons huisje”, aldus Henk Peters eind 2015 over de stap van Groesbeek naar Costa Rica. Het avontuur begon.

TV

In oktober 2007 is er een uitzending over Henk en Carolien bij het landelijk bekende TV-programma “Ik Vertrek” geweest. Acht jaar later zijn de makers van het programma vanwege het 10-jarig bestaan van “Ik Vertrek” terug geweest voor vervolgopnamen. De uitzending was in november 2015 en een herhaling daarvan was, zo wilde het toeval, deze week nog op TV.

Al twijfel

Het stel twijfelde al om terug te keren naar Europa. “Ons hotel staat te koop. Mocht er een koper komen dan kunnen we op dat moment beslissen wat we gaan doen. Tot die tijd blijven we met plezier ons werk hier doen”, waren de woorden van de Groesbekers in november. Begin 2016 ging het fout.

Vertrek

Het paar werd overvallen in Costa Rica en gaf direct aan te zullen vertrekken. Er was namelijk ook sprake van poging tot moord op Carolien. “Ze wilden Carolien vermoorden en hebben haar met messteken gestoken, een flinke klap in het gezicht gegeven en haar met een prop in de mond proberen te wurgen”, schetste Peters de situatie zoals die tijdens de overval was.

Crowdfunding

Het bericht kwam in Groesbeek hard aan en inwoners wilden een crowdfundingsactie starten voor de terugkeer naar het dorp. Henk en Carolien wilden dit zelf liever niet. Er moest nog wel het een en ander geregeld worden en deze week was dan het moment van de terugreis naar Groesbeek.

Heliconia Island blijft, zo liet het stel al weten, hun eigendom en zal worden verhuurd aan de Nederlander Willy Driessen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk kersten

welkom thuis Henk en Carolien.
namens : Henk Kersten ( verkeersregelaar sok ) .

wpDiscuz