Nieuwe wijk- en buurtindeling voor gemeente Berg en Dal

De gemeente Berg en Dal heeft in overleg met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 een nieuwe wijk- en buurtindeling (WBi) gekregen.

Buurtgrenzen_2016_gemeente_Berg_en_Dal

Grote wijzigingen zijn er echter niet, het is puur voor de statistieken.

Eisen

De reden dat een en ander gewijzigd is heeft te maken met het feit dat de gemeente niet meer aan bepaalde eisen voldeed. Er konden met andere gemeenten geen vergelijkbare statistieken geleverd worden. De oude indeling was gebaseerd op de voormalige drie gemeenten en voldeed niet aan de eis dat een wijk binnen een woonplaats moet vallen.

Bedrijventerrein apart

Bij enkele buurten was het inwonertal dusdanig hoog dat deze zijn opgesplitst. Bedrijventerreinen zijn apart ingetekend en opgenomen, omdat deze voor wat betreft de statistieken een “vertroebelende” invloed hebben. Hier wonen namelijk weinig mensen op een relatief groot oppervlak.

Nieuwe wijken en buurtnamen

“Er zijn wijken bijgekomen omdat een wijk niet de grootte van een woonplaats mag overstijgen”, laat het college weten. Iedere woonplaats heeft één wijk, met uitzondering van Groesbeek, want die heeft er 3: Groesbeek, De Horst en Breedeweg. Wijken zijn weer opgesplitst in buurten, met uitzondering van Ubbergen, Persingen en Erlecom. Dat zijn kleine wijken die tegelijkertijd ook een buurt zijn.

Voor lezers die willen weten welke wijken er zijn en hoe deze zijn opgesplitst in de buurten (met in sommige gevallen een nieuwe naam) staat hieronder een .PDF-bestand met de informatie. De gemeente Berg en Dal heeft in de nieuwe indeling 41 buurten.

Wijken en buurten gemeente Berg en Dal 2016.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwe wijk- en buurtindeling voor gemeente Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.