[Video] Principe-akkoord over fietspad spoorkuil

GROESBEEK – Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG), RAVON en de gemeente Berg en Dal hebben dinsdagavond een principe-akkoord bereikt over het fietspad door de spoorkuil.


Rechts de proefschermen langs het fietspad. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit positieve nieuws had wethouder Ria Barber (C’90) donderdagavond voor de gemeenteraad in Berg en Dal. Het waren voor Barber zo`n beetje haar laatste woorden als wethouder. Zij nam donderdag afscheid en maakt plaats voor Alex ten Westeneind (GJS). Dat is overigens, vanwege de samenwerking tussen GJS, GVP en C’90, een wethouderswissel die bij de vorming van de coalitie anderhalf jaar geleden al bekend was.

De opening van het fietspad heeft de nodige vertraging opgelopen omdat de betrokken partijen het niet over eens konden worden over een hekwerk, dat de hazelwormen en zandhagedissen moet beschermen. Er zal over 750 meter aan beide kanten een hek worden geplaatst, de proefschermen stonden er al enige tijd. Ook komen er tunnels onder het pad. De kosten liggen mogelijk tussen de € 100.000,- en € 200.000,-.

Wat de inhoud van het principe-akkoord is, is nog niet bekend. Er zal in de loop van deze maand meer informatie komen. De partijen moeten de papieren nog even goed nalezen en ondertekenen. Op het moment dat de werkzaamheden starten duurt het nog een kleine maand voordat men weer van het fietspad gebruik kan maken.

Dossier fietspad Groesbeek.


Mededeling van Barber aan de raad vanaf 2 uur, 6 minuten en 20 seconden op bovenstaande video.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Ach €100.000 meer of minder maakt niet uit. Kost ons weer allemaal burgercentjes. Maar wel een mooi fietspad voor terug. Kost wa, mar dan hedde ok wa.

Gebruiker

Belachelijk, dit gaat toch nergens over. Als dit gebeurt is het elkaar pesten dan afgelopen. Of vinden die milieu gasten wel weer een ander diertje waarmee ze kunnen beginnen. Gemeente nu maar zo snel mogelijk beginnen. Zodat de kinderen straks als de scholen weer beginnen. Fijn over het fietspad kunnen.

Knager.

Tunnels aanleggen is het domste wat je doen kunt. Grote kans dat tunnelratten ( een ondersoort van rioolratten, die zijn er dan weer genoeg in Groesbeek )
daarin gaan nestelen. Ook die zijn beschermd . Begint het gedonder weer opnieuw.

De wandelaar

Dit is inderdaad belachelijk zal zeker 200.000,00 worden ipv 1000.000,00 dit hadden we beter kunnen gebruiken voor de gezondheidszorg van de ouderen die er voor gezorgd hebben dat wij het zo goed hebben en die nu als oud nogmaals oud vuil worden weggezet , daar moeten die imbisielen van de miliue maar eens over nadenken die lui moeten ze op een eiland zetten met alleen water en brood

jantje..

Je kan die milieumensen wel de schuld geven, maar de grote schuldige is toch echt onze Gemeente die voor eigen rechter heeft gespeeld, en alle regels aan hun laars hebben gelapt waardoor deze peperdure soap is ontstaan. Gr

Henkjan

Je kijkt niet op een nulletje meer of minder.

Jantje die milieu rakkers word je strond maar dan ook strondziek van , gemeente heeft er een mooi fietspad neergelegd. 200.000 euro voor deze onzin ze moeten zich diep heel diep schamen.

jantje..

Ieder zijn mening over die milieu mensen Wim. Maar denk zelf dat men nu nog niet mag klagen v.w dat men nu bepaalde maatregelen mag nemen, want voor hetzelfde geld was er een poos geleden besloten om het hele ”illegale” fietspad af te moeten breken, en dan had men torenhoge kosten gehad en Geen fietspad. Gr

Wallly

Of het nou illegaal is of niet dat pad was er al en er gingen ook fietsers over
En het werd ook intensief gebruikt .alleen was het geen veilig fietspad en nu wel.
Nu is het gewoon een goede verbinding
Maar die zogenaamde milieu freaks schoppen overal tegen aan
Machtsstrijd die over de rug van de bewoners van groesbeek uit gevochten wordt

wpDiscuz