College wijst subsidieaanvraag Wijnfeesten af

GROESBEEK – Het college van burgemeester en wethouders (B&W) in Berg en Dal heeft een subsidieaanvraag van de Stichting Nederlandse Wijnfeesten afgewezen.

Wijnfeesten2010

Het nieuwe bestuur van de stichting wilde, evenals de voorgaande jaren, € 25.000,-. Dat geld is niet nodig om de feesten te draaien, er zijn namelijk geen financiële problemen, maar meer voor extra promotie gezien het feit dat dit jaar de 10e editie is. Het bestuur is bang dat de opkomst lager wordt zonder die promotie.

Standpunt college al bekend

Het college gaf vorig jaar bij een subsidieverstrekking al aan dat de Wijnfeesten in de toekomst financieel zelfstandig moeten zijn. Het collegestandpunt van toen is het nieuwe bestuur enige tijd geleden, tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis, nogmaals duidelijk gemaakt. “Wij hebben toen aangegeven dat het nieuwe bestuur rekening moet houden met het feit dat er geen subsidie meer komt”, aldus burgemeester Mark Slinkman. Toch kwam er nog een aanvraag binnen. De subsidie van vorig jaar is voorlopig echter de laatste.

Slinkman: “Vertrouwen in Wijnfeesten zonder subsidie”

Slinkman benadrukt dat de gemeente waardering heeft voor het nieuwe bestuur en de energie die zij in het evenement steekt. Dat is het probleem ook niet. “Wij gaan er alleen vanuit dat de Wijnfeesten na 9 edities zonder extra steun kunnen draaien. Ik kan me voorstellen dat men meer financiële ruimte had willen hebben, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dit evenement ook plaats kan hebben zonder een bijdrage van onze kant”, zegt hij. De gemeente verwacht ook dat ondernemers die belang hebben bij de Wijnfeesten een duit in het zakje doen. In de praktijk is dat namelijk niet altijd het geval.

Noodkreet

Eerder was er nog sprake van een mogelijk afgelasting van de 2016-editie van het feest. Voorzitter Marga Nillessen gaf aan te stoppen. Na een noodkreet is er een nieuw bestuur gevormd, waardoor de Wijnfeesten gewoon door kunnen gaan. Het niet verstrekken van de subsidie verandert daar overigens niets aan.

Jaarlijks komen er zo`n 15.000 bezoekers vanuit binnen- en buitenland naar Groesbeek voor dit driedaagse evenement.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Daar drinken we er eentje op ……

Jonge klare

Ja jongens, kom d’rrrrrrrrrrrr maar in.

Jantje

15000 mensen, dat is 10 keer een thuiswedstrijd van Achilles, en daar ligt een mat van 400.000 euro…

jantje..

Geen appels met peren vergelijken Jantje…hahaha. Gr

Jeroen

Inderdaad Jantje, jij ziet het scherp.

Als het voetbal is dan mag het wat kosten en hoor je niemand.
(7 clubs a € 400.000,- = bijna 3 miljoen aan gemeente geld)
en vervolgens moeilijk doen over 25.000 euro.

Hoe bekrompen kun je denken?

kiezer 2014

Die wijnfeesten zijn best wel leuk voor Groesbeek en positief voor de toeristische uitstraling. Na 9 jaar mag de organisatie best wel de broek zelf proberen op te houden. Daarna zien we wel weer.
Gemeenteraadsleden en het college van B&W kibbelen graag over deze subsidie, voetbal liever niet.
Dat scoort goed in de media en bij verkiezingen.
Beseffen gemeenteraadsleden echter wel dat met het hun vergoedingen iedere maand wijnfeesten gesubsidieerd kunnen worden, met gratis hapjes en drankjes voor alle inwoners, ook uit Millingen.

Goffer

Voetbal is sport,is beweging,goed voor jong en oud.en er maken veel meer menSen gebruik van.
Wijn is luxe,slecht en kleinere doelgroep….

Jantje

Ik heb het over een aantal mensen die de wedstrijd bekijken. En deze mensen sporten niet zelf maar staan naar 22 gasten en 3 scheidsrechters te kijken. En nemen een paar consumpties in de rust of tijdens,voor, na de wedstrijd. Bier of wijn is een kwestie van smaak…

De knalpiraat

Eindelijk komt er eens een keer goede beslissing uit de gemeenteraad, een feest waar niemand in Groesbeek een behoefte aan heeft.

Jantje

Praat voor jezelf….

groesbeker

dan ga je er dus even van uit dat iedere club een mat van 4 ton heeft liggen, dan ben je dus ook zo een wijnpreupel wie buiten dat glaasje nergens weet van heeft

groesbeker

zelf de broek omhoog houden, het evenement verplaatsen naar een wijnplak elders of kappen met die onzin in het centrum waardoor alles en iedereen zich drie dagen moet aanpassen voor dat kwallerige volk.

Jantje

Helemaal goed Groesbeker, zelf de broek ophouden zou ook moeten gelden voor voetbalclubs..de kosten van extra politie-inzet, vernielingen moeten ten koste komen van de clubs. Als je even kijkt wat er in Frankrijk plaats vindt, schandalig!! Als je kijkt wat het de Nederlandse samenleving kost om wedstrijdjes te organiseren, schande..

Bertus

Tja, met 9 jaar lang een gesloten boekhouding, zonder ook maar iemand inzage te geven heeft het mijn inziens nog lang geduurd voordat de gemeente ingrijpt en het geldkraantje dichtdraaid. Natuurlijk moet zon evenement allang op eigen benen kunnen staan. Bijzonder dat er nooit inzage is gewenst vanuit de subsidie verlener om te bezien waar geldstromen naartoe zijn gegaan.

wpDiscuz