Buurtapp Kekerdom groot succes, rest volgt

KEKERDOM – De dorpsapp in Kekerdom is een groot succes gebleken. Dit heeft dorpscontactpersoon Gaby Haukes (Stichting Vitaal Kekerdom) burgemeester Mark Slinkman dinsdag laten weten.

Whatsapp_Buurt_Preventie-DGB

Als het aan Slinkman ligt doen zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Berg en Dal mee aan WhatsApp buurtpreventie. Hij lanceert daarom het initiatief om te komen tot een gemeente dekkend App-netwerk. Berg en Dal is naar alle waarschijnlijkheid de eerste gemeente met zo`n initiatief.

Wat is het?

De WhatsApp-groepen voor buurtpreventie zijn in het leven geroepen om belangrijke berichten naar elkaar te kunnen appen wanneer er sprake is van verdachte situaties in een wijk. Middels stickers en borden kan duidelijk worden gemaakt dat een omgeving actief is met WABP en dit zou er voor moeten zorgen dat bijvoorbeeld inbrekers locaties gaan vermijden.

Gemeente draagt steentje bij

Hoewel er hier in daar in de gemeente op eigen initiatief al groepen zijn ontstaan, wil de gemeente zelf ook ondersteuning bieden aan het oprichten van groepen over de gehele gemeente. Kekerdom was daarbij als eerste aan de beurt. Via een huis aan huis bezorgde brief zijn inwoners van het dorp geïnformeerd over deelname aan de buurtApp, de tips en spelregels. Slinkman laat weten dat Groesbeek-De Horst de volgende stap wordt richting een gemeente dekkend netwerk. Daarvoor wordt nog een beheerder gezocht. Millingen aan de Rijn is daarna aan de beurt.

Succes in Kekerdom

In Kekerdom zijn er in ieder geval al meer dan 50 deelnemers, zowel nieuwkomers als geboren Kekerdommers. “De spreiding van het dorp is perfect met in elke straat zo`n 4 deelnemers”, aldus Haukes. Ook de buitenwijken zijn goed vertegenwoordigd. Het merendeel van de deelnemers is veel thuis. “Gepensioneerd, thuiswerkers of mensen met kleine kinderen. Dus dat is ook mooi”, zegt Haukes.

Op de site van WABP staat meer informatie over buurtpreventie via Whatsapp en de bestaande groepen. Er wordt ook aangeraden om via die site te werken, zodat het overzicht binnen een regio behouden blijft. De informatie (mailadres) om bij een bestaande groep aan te melden staat ook op die site.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Buurtapp Kekerdom groot succes, rest volgt

Reageren is niet toegestaan.