Partijen ondertekenen plan voor fietspad spoorkuil

GROESBEEK – Woensdag 22 juni om 17.00 uur ondertekenen de gemeente Berg en Dal, RAVON en Werkgroep Milieubeheer Groesbeek in het gemeentehuis een gezamenlijk definitief plan voor het fietspad langs het spoor in Groesbeek.


Proefschermen langs het fietspad. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

In het plan staan maatregelen die de reptielen die er leven goed beschermen op zo’n manier dat het fietspad het hele jaar door in gebruik kan zijn. De partijen hebben het plan afgelopen 14 juni vastgesteld. Daarmee komt er een positief einde aan een lange periode van overleg tussen de partijen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, onderdeel van ministerie van Economische Zaken) heeft eerder aangegeven dat zij mogelijk het eerder genomen besluit tot sluiting van het fietspad gaan herzien. Voorwaarde daarvoor was dat de drie partijen er samen uitkomen. Die situatie is nu ontstaan en de ondertekenaars sturen het vastgestelde plan binnenkort naar de rijksdienst om aan te tonen dat de drie partijen tot overeenstemming zijn gekomen.

De maatregelen houden in:
• Over een stuk van 750 meter van het fietspad komen aan elke kant geleidende afrasteringen.
• Om de 75 meter komen er tunnels onder het fietspad waar de reptielen doorheen kunnen. Zo kunnen ze niet worden geraakt door fietsers bij het passeren en voorkomen we dat de dieren het fietspad gebruiken om op te warmen.
• Diverse andere maatregelen waarbij vrijwilligers, ondersteund door de gemeente, het omliggende terrein gaan vrijhouden van boomopslag en beschaduwing. Ook overlegt de gemeente met Staatsbosbeheer en grondeigenaar Prorail om een goed begrazingsbeheer met schapen voor elkaar te krijgen. Staatsbosbeheer voert in dit gebied het project Heiderijk uit.

De gemeente, RAVON en WMG gaan samen in de gaten houden of de verschillende maatregelen ook goed werken. Dat moet uiteindelijk een leefgebied opleveren met veel verschillende soorten reptielen in gezonde aantallen per soort.

Op het moment dat de werkzaamheden starten duurt het nog een kleine maand voordat men weer van het fietspad gebruik kan maken.

Dossier “Fietspadsoap Groesbeek”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kiezer 2014
750 meter afrastering aan 2 zijden, 10 tunnels en het jaarlijkse terugkerend onderhoud. Frustraties bij voor en tegen standers. Wat ambtenaren en Sjaak die hopen dat hun geblunder niet aan de kaak wordt gesteld. Niet een gemeenteraadslid die daar kritische vragen over stelt. De kiezers van de raadsverkiezingen op 19 november 2014 zijn bewust niet geïnformeerd over de aanleg van het fietspad op 24 november 2014. Dat zie ik nog steeds als een arrogante misleiding van wat leefde bij de kiezers van toen. Maar wel nu de rekening van dit debacle bij de inwoners leggen en vele vrijwilligers voor ons… Lees meer »
Tanja

Wellicht kan sociaal Groesbeek hier zijn (vos)tanden in zetten?

Sprookje

Sociaal Groesbeek is helemaal niet zo sociaal als je denkt. Meer een eenmanspartij.

Jeroen

Eenhanspartij?

fan van Hans

Sprookje ,en Jeroen vuile achterbakse klootzakken ,als er een partij voor Groesbeek is dan is het sociaal Groesbeek,laffe honden dat jullie er zijn.

Sprookje

Dank en woef!

Ik ben niet zo bekend in het Groesbeekse politieke landschap, maar als dit gescheld het niveau is van de ‘fans van Hans’ en Sociaal Groesbeek,
weet ik genoeg.

wpDiscuz