Gasterij ’t Groeske start met try-outs

GROESBEEK – De voorgevel van Gasterij ’t Groeske staat nog in de steigers waardoor het restaurant nog niet via de hoofdingang bereikbaar is. En binnen worden de laatste klussen uitgevoerd.

Gasterij_Groeske_juni_2016-DGB

Maar de menukaart en de keuken zijn al klaar, de koks hebben er zin in en via de zij-ingang is het restaurant bereikbaar.

In het geheel verbouwde kapelgebouw van het oude klooster Mariëndaal staat de kersverse bedrijfsleider Ger Hofmans te stralen: “In de maand juni kan iedereen het restaurant uitproberen voor een kennismakingsprijs. Reserveren is wel noodzakelijk, dat kan telefonisch en via de website www.gasterijgroeske.nl.” In de try-outfase kan de keukenploeg rustig op stoom komen en op basis van de reacties hier en daar nog wat aanpassen.

Ook projectleider Jan de Koning straalt enthousiasme uit: “Hier hebben we jarenlang naar toe gewerkt. De sociale onderneming die we voor ogen hebben is nu bijna klaar. Een leerwerk-plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een fijne plek waar jong en oud samen komen, en genieten van eten en van activiteiten.” Als voorbeeld noemt De Koning de aanschuiftafel. “Deze prachtige tafel van Groesbeeks hout is bedoeld voor mensen die graag uit eten gaan, maar niet op hun eentje aan een tafeltje willen zitten. Aan deze tafel is het altijd een verrassing wie je tafelgenoten zijn.”

In juli zullen de terrassen klaar zijn en het restaurant helemaal open. In oktober volgt de officiële opening van Gasterij ’t Groeske, als ook de medewerkers in de leer-werkplekken goed zijn ingewerkt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Buurman

Wat een mooi project! Hopelijk gaat dit slagen, is echt een verrijking voor Groesbeek.

Toontje

Daar zal de horeca in de zéér directe omgeving wel het zijne van denken. Voor La Vie, Le Monde, Dikkemik, De Locomotief, De Kroon, Eigenweijs, De Spil, Lee Ho Fook en Huis Valois een gesubsidieerde concurrent er bij. Maar dat zullen ze nooit zeggen, want “een leerwerk-plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt “, dus….

Harm Jan

Ik ken ‘tig’ plaatsen waar nog veel meer horeca per vierkante meter te vinden is. Dus ook dit komt wel goed.

Jeroen

Inderdaad, een prachtige aanwinst er bij.
Toontje, wat wil je dan? Dat iedereen met een ‘beperking’ weer in een tehuis wordt gestopt?

Zeker zelf helemaal gezond?
Je zult ook eens wat mededogen tonen naar de ander.. man man man, wat een kortzichtige reactie.

Toontje

Je trapt in een van de oudste trucs, die er bestaan: geld verdienen aan zgn. zielige mensen. Zou graag willen weten wat de initiatiefnemers van dit project drijft. Naastenliefde of een mooi belegde boterham. Trouwens Jeroentje, ik heb zelf twee hersenbloedingen achter de rug, dus helemaal gezond zou ik mezelf niet noemen. Mag ik van jou nu wel gewoon de dingen zeggen, die ik denk? Omdat ik zelf een ‘beperking’ heb? Weet toevallig veel van hoe er aan mensen met een beperking wordt verdient. Daar mag ik best wel wat van zeggen, toch?

Hans

Goed initiatief! En nu begint Groesbeek eindelijk leuk te worden om naar toe te gaan. Vroeger kon je nauwelijks ergens leuk eten, nu heb je tenminste keuze. Is alleen maar goed! In die zin kunne de restaurants beter samenwerken dan concurreren.

groesbeker

de menukaart ziet er goed uit en die getallen zijn de prijzen want dat is niet helemaal duidelijk vindi k

guppie

Ja, maar weet dan ook dat ‘t kwats is wat je zegt.

Toontje

Gup, kun je me ook uitleggen waarom?

Toontje

Maar dan wel iedereen met gelijke kansen en niet de een met en de ander zonder subsidie. Dat is per definitie oneerlijke concurrentie.

Jeroen

Toontje, iedere ondernemer kan een leerwerkplek starten. Als ze dat niet doen kun je degene die het wel doet toch niet kwalijk nemen?
Gun de ander ook een keer iets.

wpDiscuz