Special Olympics 2016 vrijdag van start

GROESBEEK – Komend weekend vinden de Special Olympics Nationale Spelen 2016 plaats in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.

Special_Olympics_2016_logo-DGB

Het is een evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Er nemen 3.200 sporters en coaches deel. Er worden achttien takken van sport beoefend op twaalf verschillende locaties. Op vrijdagavond 1 juli 2016 worden de Special Olympics Nationale Spelen 2016 geopend met een indrukwekkende ceremonie in Goffertstadion in Nijmegen.

Openingsceremonie

Bij de openingsceremonie staan de sporters in de spotlight. Gastheer is Jochem van Gelder, ambassadeur van de Special Olympics Nationale Spelen.

De ceremonie start met de atletenparade. Daarbij betreden 2.400 sporters, hun coaches én de deelnemers aan de Wandel3Daagse het stadion. Ze worden begeleid door de Fanfare Sint Michael. Politiemensen van Torch Run dragen de Special Olympics-vlam binnen en ontsteken de “Flame of Hope”. G-tennisser Cindy Jordens legt daarna de Special Olympics eed af.

Na de officiële opening begint de show met een speciale act van Introdans. 250 Kinderen – met en zonder beperking – geven een spectaculaire voorstelling. Daarna is het tijd voor de hoofdact. Niemand minder dan Frans Bauer neemt ons mee in een meezingfestijn.

Wandel3daagse

Voor het eerst in de geschiedenis van de Nationale Spelen kunnen mensen meedoen aan de Wandel3Daagse. De Wandel3Daagse is een wandeling van 1,2 of 3 dagen voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Onder leiding van Marsleider Peter van Uhm leggen de wandelaars verschillende afstanden af (2,5, 5 en 25 kilometer). Dit doen ze samen met een loopmaatje Op de vrijdag –de dag van Nijmegen- lopen zij van het Special Olympics Dorp “Heumensoord” naar het Goffertstadion.

Verkeersmaatregelen Groesbeek

In verband met de Special Olympics zijn in Groesbeek op zaterdag 2 én zondag 3 juli van 9.00 uur tot 16.00 uur een deel van de Kloosterstraat, de Ambachtsweg, de Mies en de Hulsbroek dicht. Hier loopt namelijk het parcours voor het wielrennen en skeeleren en deze moet dan vrij zijn. Het verkeer wordt omgeleid. Er zijn ook verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Wilt u meer weten over de Special Olympics? Kijk dan op de site www.specialolympics2016.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Mike Meere

Ik wil met Frans Bauer optreden is dat mogelijk!!!
Frans Bauer treedt op tijdens openingsceremonie, Kan ik Mike Meere mee Heb je even voor mij als duet zou gaaf zijn

https://www.youtube.com/watch?v=m55BLds0NoQ

wpDiscuz