[Video] Ten Westeneind (GJS) nieuwe wethouder in Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Alex ten Westeneind (54, GJS) uit Millingen aan de Rijn zal Ria Barber (C’90) vanaf 1 juli 2016 opvolgen als wethouder in de gemeente Berg en Dal. De benoeming is donderdag.

Alex ten Westeneind
Foto/rechten: Gemeente Berg en Dal.

Na de verkiezingen eind 2014 is tijdens de coalitiebesprekingen afgesproken dat de grootste partij van de drie samenwerkende partijen GVP, C’90 en GJS de gehele collegeperiode een wethouder mag leveren. De GVP werd van die drie de grootste waardoor Sjaak Thijssen tot de verkiezingen in maart 2018 wethouder blijft.

Toen is ook afgesproken dat er na 1,5 jaar tussen C’90 en GJS een wethouderswissel zal plaatsvinden. Dat moment is deze week: Barber heeft afscheid genomen en maakt plaats voor Ten Westeneind. De portefeuille wordt 1 op 1 overgenomen en ziet er als volgt uit:

• Ruimtelijke ordening en ontwikkeling
• Grondzaken
• Omgevingsvergunningen
• Openbare werken
• Verkeer, vervoer, mobiliteit
• Nutsbedrijven
• Integraal waterbeheer

Dat houdt automatisch in dat er een vacature in de gemeenteraad van Berg en Dal (FB) vrijkomt. Ten Westeneind is op dit moment namelijk nog raadslid. Jos van Campen (GJS) zal zijn plaats innemen.

De Groesbeekse Volkspartij (GVP), Combinatie ’90 (C’90) en Gemeente-, Jeugd en Sportbelangen (GJS), nu goed voor 7 zetels, zullen naar alle waarschijnlijkheid als één partij de verkiezingen van 2018 in gaan. Die partij zal dan ook een nieuwe naam krijgen. De besprekingen daarover beginnen na de zomer.


Benoeming begint vanaf 21 minuten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Video] Ten Westeneind (GJS) nieuwe wethouder in Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.