Kritiek vanwege opzeggen stedenband Körmend

GEMEENTE BERG EN DAL – Paul Wilbers, oud-burgemeester van Ubbergen, heeft het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal laten weten niet blij te zijn met de manier waarop de stedenband met Körmend mogelijk wordt gestopt.

Afbeelding: Wikipedia.

Afbeelding: Wikipedia.

Mooi moment om te stoppen

B&W stellen de raad in juli voor om de stedenband met de Hongaarse stad Körmend stoppen. De stedenband heeft 15 jaar bestaan, maar steunpilaren uit het bestuur stoppen er mee. “Stedenbanden zijn achterhaald en de termijn van 5 jaar loopt dit jaar af. Een mooi natuurlijk moment om de samenwerking stop te zetten”, zeggen B&W, die tevens aangeven dat het draagvlak onder de bevolking ook niet groot is.

Teleurstelling

“Niet chique”, zegt Wilbers over het voorstel van B&W. Hij is voorzitter van het bestuur van het samenwerkingsverband Kranenburg-Ubbergen-Groesbeek. De keuze voor de Hongaarse stad Körmend kwam volgens hem tot stand na een uitvoerige selectiezoektocht door de Duitse en Nederlandse gemeenten. “De gemeente Körmend is dan ook een gezamenlijke keuze van deze drie gemeenten. Een eenzijdige opzegging zonder de overige partners te raadplegen vinden wij bepaald niet chique”.

Goed overleg

“Wij, het bestuur van de stedenband, zijn erg tevreden over de ‘spin-off’ die onze activiteiten in die jaren hebben gehad”, zegt Wilbers. De oud-burgemeester doelt daarmee op het feit dat 700 personen uit de betrokken gemeenten hebben deelgenomen aan diverse activeiten. “Mocht u niettemin besluiten de subsidie te stoppen, dan hopen wij dat daar goed overleg met uw partners in dezen (Kranenburg, Körmend) aan vóóraf gaat”, besluit hij.

De raad neemt op 14 juli een besluit.

Update 15-07-2016:
De raad heeft het voorstel van B&W in grote meerderheid aangenomen: 16-4. Alleen Sociaal Groesbeek en PvdA waren tegen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen…. De meeste scheidingen gaan niet chique…

Toontje

http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/06/orban-hoopt-op-verandering-in-brussel-met-hongaars-referendum-322781/
Geen wonder dat onze eigen elite contacten met Hongarije wil beëindigen. Straks slaat het vrijheidsvirus nog over…

Muts

Eerst heeft Wilbers de Groesbekers een mes in de rug gestoken om continu te roepen om de naam Berg en Dal. Nu is dat fossiel eindelijk uitgerangeerd gaat hij zich hier weer tegenaan lopen bemoeien. Kunnen we die man niet verplichten met pensioen te gaan contact met de media verbieden?

De KIWI

Beste Muts, Als jij het ergens niet mee eens bent en dat respecteer ik, dan is dat nog geen reden om mensen op deze minachtige wijze weg te zetten.

wpDiscuz