De Horst begint aan WhatsApp Buurtpreventie

GROESBEEK-DE HORST – Wijkraad De Horst en gemeente Berg en Dal zetten zich samen in voor de veiligheid in Groesbeek-De Horst.

Whatsapp_Buurt_Preventie-DGB

Het is een vervolg van een project dat onlangs is gelanceerd om tot een gemeente dekkend netwerk te komen. In Kekerdom is dit al een groot succes.

De Horst nu aan de beurt

Inwoners van Groesbeek-De Horst kunnen door deelname aan de BuurtApp binnenkort zelf de veiligheid in hun dorp helpen vergroten. Verdachte situaties kunnen ze dan snel met dorpsgenoten en met de politie delen. In een huis-aan-huisbrief vragen wijkraad De Horst en gemeente inwoners deze week deel te nemen aan de BuurtApp.

Streven naar een gemeente dekkend-Appnetwerk

BuurtApps bestaan al her en der in de gemeente Berg en Dal. “Maar helaas nog niet overal,” aldus burgemeester Mark Slinkman. “Om onze gemeente nog veiliger en leefbaarder te maken moeten we streven naar een gemeente dekkend-App-netwerk. Op die manier krijgen inbrekers geen kans. De goedwerkende BuurtApps in Beek en Kekerdom zijn daarvan een veelbelovend begin.”.

Wat is het?

De WhatsApp-groepen voor buurtpreventie zijn in het leven geroepen om belangrijke berichten naar elkaar te kunnen appen wanneer er sprake is van verdachte situaties in een wijk. Middels stickers en borden kan duidelijk worden gemaakt dat een omgeving actief is met WABP en dit zou er voor moeten zorgen dat bijvoorbeeld inbrekers locaties gaan vermijden.

Op de site van WABP staat meer informatie over buurtpreventie via Whatsapp.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juni, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on De Horst begint aan WhatsApp Buurtpreventie

Reageren is niet toegestaan.