Online uitzenden raadsvergaderingen gaat toch door

GEMEENTE BERG EN DAL – Het uitzenden van de raadsvergaderingen via internet gaat de komende tijd gewoon door. Fractievoorzitters in het presidium zijn donderdagavond in meerderheid teruggekomen op hun eerdere besluit.

Besluit om te stoppen

Het presidium besloot in mei om na 5 uitzendingen te stoppen met het online uitzenden van de raadsvergaderingen. De indruk was ontstaan dat er geen toegevoegde waarde zou zijn, maar niet alle kijkcijfers waren op dat moment bekend. Zo bleek later.

Beter bekeken

Onlangs werden de kijkcijfers van de laatste maanden openbaar gemaakt. Daaruit bleek dat de vergaderingen sinds het vluchtelingendebat een stuk beter zijn bekeken dan daarvoor. “En zoals bekend worden de cijfers alleen maar hoger als er een belangrijk onderwerp aan de orde is en men ruchtbaarheid geeft aan het feit dat er online uitzendingen zijn”, aldus de gemeente.

Live en achteraf

Het bedrijf NotuBiz zendt de raadsvergaderingen live uit en zorgt er voor dat er een zogeheten “uitzending gemist” beschikbaar is voor de personen die de vergadering om welke reden dan ook hebben gemist. Dit alles kost € 4.000,- per jaar.

Hulp

Maar er is ook wat hulp nodig. Media hebben daarom de mogelijkheid om deze vergaderingen via de NotuBiz-stream zelf ook live uit te zenden. Tot slot kan er een .MP4 gedownload worden om de vergadering achteraf via bijvoorbeeld YouTube te verspreiden. Dit om het bereik te vergroten. Het middel is in het leven geroepen om de burger wat meer bij de politiek te kunnen betrekken.

Volg de ontwikkelingen binnen de lokale politiek ook via een aparte Facebookpagina.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Online uitzenden raadsvergaderingen gaat toch door

Reageren is niet toegestaan.