Afvalinzameling gemeente Berg en Dal per 2017 anders

GEMEENTE BERG EN DAL – De afvalinzameling binnen de gemeente Berg en Dal zal vanaf 2017 anders verlopen dan nu het geval is.

Afvalinzameling_gemeente_Berg_en_Dal_2017-DGB

Hier was na het raadsbesluit in januari 2016 al eens over gecommuniceerd, maar nu 2017 steeds dichter bij komt volgt er vanuit de gemeente nog een reminder. Inwoners krijgen deze week dan ook een brief en folder met de informatie. De folders en brieven hebben wij alvast hieronder gezet:

Folder voor alle inwoners gemeente Berg en Dal

Brief aan inwoners oud Groesbeek en Millingen (laagbouw)

Brief aan inwoners oud Groesbeek en Millingen (hoogbouw)

Brief aan inwoners oud Ubbergen.

Waarom?

Vanaf januari 2017 is de gemeente Berg en Dal verplicht het afval in de hele gemeente op dezelfde manier in te zamelen. De gemeente en Dar willen zoveel mogelijk grondstoffen inzamelen en zo weinig mogelijk restafval overhouden. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee van zowel inwoners als gemeente. De meeste inwoners van de gemeente Berg en Dal scheiden gelukkig al veel afval. Het gaat dus algoed, maar het kan nóg beter! Daarom gaan we vanaf 2017 afval anders inzamelen.

Hoe ziet de afvalinzameling er uit in 2017?

Onderstaand het overzicht van de inzameling per 2017. In dit bestand (klik) staat nog een en ander aan uitleg over wat in welke zak of container moet.

restafval_icon-DGB Inzameling restafval gemeente Berg en Dal per 2017
Tariefzakken á € 1,-, tweewekelijks aan huis inzamelen. Mogelijkheid is ook om de goedkope afvalzakken te gebruiken en deze naar een ondergrondse restafvalcontainer te brengen. Kosten zijn dan € 1,- per inworp. Ervaring leert dat inwoners meer afval scheiden als zij betalen voor hun restafval.

GFT_icon-DGB GFT-inzameling gemeente Berg en Dal per 2017
Minicontainer, tweewekelijks aan huis inzamelen van november tot en met april. Zomerinzameling is wekelijks in de maanden mei tot en met oktober;

oud_papier_icon-DGB Inzameling oud papier gemeente Berg en Dal per 2017
Minicontainer (standaard 240 liter, 140 liter is alleen mogelijk op aanvraag), maandelijks aan huis inzamelen met inzet van verenigingen. Daarnaast brengcontainers in eigen beheer van verenigingen;

plastic_plus_icon-DGB Inzameling plastic (plastic+) gemeente Berg en Dal per 2017
Speciale plastic+ zak, tweewekelijks aan huis inzamelen.

De afvalstoffenheffing in de gemeente Berg en Dal ligt met het nieuwe scenario tussen de € 127,- (eenpersoons) en € 195,- (meerpersoons) per huishouden.

Persfoto nieuwe afvalinzameling gemeente Berg en Dal. Gezin uit Berg en Dal scheidt afval.

Persfoto nieuwe afvalinzameling gemeente Berg en Dal. Gezin uit Berg en Dal scheidt afval.

Belangrijkste veranderingen

Voor alle inwoners zal er iets veranderen ten opzichte van de huidige afvalinzameling zoals zij die kennen. De veranderingen zijn als volgt:

• Het gft-afval wordt in zomer vaker opgehaald (wekelijks vanaf mei tot en met oktober, nu is dat nog juni t/m oktober);
• Inwoners van de oude gemeenten Groesbeek en Millingen aan de Rijn verzamelen oud papier voortaan in een papiercontainer. In de oude gemeente Ubbergen was dit al zo;
• Voor inwoners uit de oude gemeente Ubbergen verdwijnt de grijze restafvalcontainer en is het aanbieden van restafval niet meer gratis. In de oude gemeenten Groesbeek en Millingen aan de Rijn moest men al betalen voor het inzamelen van restafval;
• De chemokar stopt met rijden in de oude gemeente Ubbergen. Weinig inwoners maakten hier gebruik van;

Meer informatie of vragen?

Meer informatie over anders afval inzamelen staat op www.dar.nl/bergendal. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Ik heb liever mijn restafval in een container

Sprookje

Ik heb liever een extra groencontainer dan een papierbak.

Mathijs

als appartement bewoner vraag ik mij af waar we met al die containers naar toe moeten en wat de gft inzameling betreft daar word ik ook al niet vrolijk van, eerst kon dat prima in de buiten cocon en nu krijg ik die vieze stinkbak ofwel in mijn huis of op het balkon, dat is dan lekker vooral in de zomertijd en hoe krijg ik dat vieze ding iedere keer weer schoon? ik verwacht dat veel mensen het dus weer bij het restafval doen en dan zijn we weer terug bij af.

Lievere koekjes worden niet gebakken. Dit zijn reeds genomen besluiten.

Handy

Ik vind het een leuke gedachten, echter waar laat ik dat ding? krijgen we dan een halve m2 minder berekend bij OZB etc.?

Posi

Jammer dat het huisvuil NIET in container gaat maar in vuilniszakken. Dit is voer voor de ratten (ziekte verspreiders). Een verkeerd besluit is genomen. Mogelijk zijn er nog mogelijk heden!!!!!!!!

henk

En die oud papier container
Lijkt me ook niet echt brandveilig
De meeste mensen hebben hem
Ergens tegen het huis aan staan

Ben het met Mathijs eens wat betreft de gft dat is altijd goed gegaan en nu er een andere regeling komt zou het ineens overlast geven.gooi er een slot op en geef de bewoners een sleutel dan ben je van die zogenaamde overlast af.
Ik denk dat het straks een grotere puinhoop wordt als je die emmers aan de kant moet zetten

wpDiscuz