Vierdaagse 2016: Zevenheuvelenweg afgesloten

GROESBEEK – Een gedeelte van de Zevenheuvelenweg in Groesbeek wordt ook dit jaar in aanloop naar de Vierdaagse afgesloten. Na de proef van vorig jaar is de afsluiting echter wel iets gewijzigd.


Vorig jaar werden de maatregelen voor het eerst toegepast. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Waarom?

De maatregelen worden genomen om wildkamperen tegen te gaan. Campers stonden al ruim voor de derde Vierdaagsedag in de berm langs “de kuitenbijter”. De ideale plek tijdens “de dag van Groesbeek”. Politie, de gemeente Berg en Dal en de provincie Gelderland hebben in overleg besloten daar om veiligheidsredenen iets aan te doen. Vorig jaar was de proef en na een evaluatie met de Stichting Toerisme en Recreatie (STER) en de Groesbeekse Ondernemersvereniging (GOV) gelden onderstaande verboden en afsluitingen.

Afsluiting over kortere lengte

De Zevenheuvelenweg zal niet meer vanaf de Nieuweweg worden afgesloten, maar vanaf het punt 150 meter ten noorden van de kruising Siep/Kamp tot aan de Meerwijkselaan. Enkele panden blijven op die manier vanuit Groesbeek gewoon goed bereikbaar. De afsluiting heeft een vooraankondiging bij de Nieuweweg en bij het kruispunt Siep/Kamp. De Zevenheuvelenweg blijft voor fietsers en bromfietsers over de hele lengte bereikbaar.

Een andere wijziging is dat de kruising met de Derdebaan wordt vrijgehouden. Dit ten behoeve van de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Gemotoriseerd verkeer zonder ontheffing mag niet links of rechts afslaan de Zevenheuvelenweg op, maar kan wel oversteken. Ten noorden en zuiden van het kruispunt wordt een slagboom geplaatst.

• Het gedeelte tussen de Meerwijkselaan en het punt 150 meter ten noorden van kruising Siep/Kamp wordt afgesloten van zondag 17 juli 2016 20:00 uur tot en met donderdag 21 juli 18:00 uur;
• Barriers en slagbomen worden op donderdagochtend om 05:00 uur weggehaald, maar de geslotenverklaring geldt dan nog;
• Voor de bereikbaarheid van woningen en bedrijven worden ontheffingen verleend.

Parkeerverbod

Er wordt ook een parkeerverbod ingesteld. Hier zal ten opzichte van vorig jaar niets aan veranderen. Het verbod is geldig vanaf de tweede dinsdag in juli tot en met de woensdagavond voor de Dag van Groesbeek. Het verbod wordt eerder ingesteld dan de wegafsluiting omdat de plaatsen langs de weg door campers steeds eerder werden gereserveerd. Het doel van het vroeg instellen van het parkeerverbod is om te voorkomen dat al eerder geparkeerde voertuigen moeten worden verwijderd. Alleen een verbod is echter niet effectief, vandaar ook de wegafsluiting.

• Vanaf dinsdagochtend 12 juli 2016 om 08:00 uur tot en met woensdagavond 20 juli 2016 20:00 uur geldt op de gehele Zevenheuvelenweg aan beide kanten een parkeerverbod. Politie zal handhaven. Campers zijn, evenals vorig jaar, op de woensdagavond wel toegestaan.

De bovengenoemde maatregelen zijn vanaf nu ieder jaar van kracht. Ter hoogte van het kruispunt met de Meerwijkselaan worden verkeersregelaars ingezet om het beoogde rijgedrag en weggebruik te waarborgen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jantje..

Wat een onzin dat afsluiten, gewoon een aantal verkeersborden plaatsen met verboden te parkeren, en als o.a de agent(en) die de veelal bij Checkpoint Charly staan met daarbij nog een politiemotor die om het uur bijv. even op en neer de 7-Heuvelenweg rijd en bonnen schrijft (handhaven!) voor de camper eigenaren die eigenwijs toch parkeren, wordt dat ”parkeerprobleem” ook opgelost, ipv de hele boel weer dagenlang schandelijk af te sluiten ! Gr

groesbeker

de dagenlange afsluiting is het probleem niet, je moet het bij de wortel aanpakken en dat is het asociale campervolk dat voor nul euro op de eerste rang wil zitten. Simpeler is het om per camper 100 euro te vragen, ik denk niet dat het dan nog zo druk is met dat slippervolk

Ik ben het helemaal met je eens maar Laat de bonnen schrijven door “onze” boa’s. Dan komt de opbrengst tenminste in de onze eigen kas ipv de staatskas.

Henk Baron

Dat klopt niet. Ook dat geld gaat naar de staatskas.

teun

Gewoon de zevenheuvelen weg open en weg met die campers

JeePee

De campers kunnen mooi op het afgesloten fietspad in de spoorkuil staat. Heeft niemand last van! Of is dat een rare oplossing? Pfffff

Het lijkt wel of ze allemaal bang zijn voor die lui.

Handy

Waarom kon het wel met de giro op juiste manier? en moeten we nu een week lang omrijden? Doen ze dan ook gelijk onderhoud aan de 7heuvelenweg? ik denk het niet.. dus gewoon open en handhaven.. kan de BOA zijn eigen op eerlijke manier terugverdienen

wit zwarte piet

Ach ja, een leuke dag, een beetje chaos en vooraf gezeur.
Echt Groesbeek toch:)

Daar heb je gelijk in Henk maar dat lossen wij op door er een zone van betaald parkeren van te maken met een uurtarief van. € 200,-
Wanneer je dan niet betaald heet het namelijk een naheffing parkeerbelasting en gaat de opbrengst wel in de gemeentekas. Betalen zullen ze!!

Nina

Er zou overal handhavend moeten worden opgetreden tegen wildkampeerders in de regio, Zevenheuvelenweg, Rijksweg 844/St.Annastraat daags voor de intocht, gegadigden voor de 4daagsecamping die al veel te vroeg arriveren.

wpDiscuz