[Foto’s] Afscheid “Juf Ellen” van basisschool Breedeweg

GROESBEEK-BREEDEWEG – Op vrijdag 8 juli heeft juf “Ellen” Sterenborg afscheid van basisschool Breedeweg genomen.


Juf Ellen nam vrijdag afscheid van BS Breedeweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Na 40 jaar werkzaam te zijn geweest in het Groesbeekse basisonderwijs gaat zij genieten van haar welverdiende pensioen. Het was overigens nog niet haar laatste dag op de school; maandag en dinsdag moet er namelijk nog gewerkt worden.

Ontvangst

Vrijdagochtend kwam zij omstreeks 10:30 uur in een Bentley aan bij haar basisschool, gechauffeerd door Rob de Quillettes, oud-leraar van de Berg en Dalse basisschool Titus Brandsma. Juf Ellen werd feestelijk ontvangen door de 190 leerlingen en een deel van fanfare Jubilate Deo. Familie was ook aanwezig. Bewoners van de nabijgelegen flat konden vanaf hun balkon nog even meegenieten.

Optredens, lunch en ijs

De verschillende groepen hadden ieder hun eigen toneelstukje/momentje met “Ellen” voorbereid die tussen 11:00 uur en 13:30 uur, onderbroken door een lunch, binnen werden opgevoerd. Ellen kreeg daarbij ook de nodige cadeautjes. Buiten konden alle leerlingen naderhand nog genieten van een ijsje. Aansluitend was er van 14:30 uur tot 16:30 uur nog een afscheidsreceptie waarbij (oud)leerlingen, (oud)collega’s en ouders welkom waren.

45 jaar actief

In totaal was de kleuterleidster 45 jaar actief in het onderwijs. Ze startte als onderwijzeres in Uden (1971) en ging in 1976 naar Groesbeek. Sterenborg heet eigenlijk Els met haar voornaam, maar omdat er al enkele leerkrachten in dienst waren met de naam “Els” ging zij vanaf 1977 in Breedeweg door het leven als juf “Ellen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Een Groesbeker

Geweldige juf was je,geniet van je vrije tijd die je nu hebt.

wpDiscuz