Info gezocht: bijeenkomst restauratie Mariagrotje

GROESBEEK – Vrijwilligers die bezig zijn met een herstelplan voor het Mariagrotje in park Mariëndaal zijn op zoek naar oude foto’s en verhalen over het grotje.


Mariagrotje in park Mariëndaal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op donderdagavond 14 juli organiseren zij daarom een bijeenkomst om te vertellen over de restauratieplannen voor het grotje en om hopelijk meer kennis te verzamelen over de geschiedenis van het grotje.

1894

Uit archiefstukken en beschrijvingen van dorpshistoricus Gerrie Driessen blijkt dat het grotje er al in 1894 was. In de Tweede Wereldoorlog is het ernstig beschadigd geraakt en zijn de façade en veel versieringen verloren gegaan. In de laatste decennia zijn er verschillende restauraties en veranderingen aangebracht, waaronder het huidige voorportaaltje en de verwerking van lavastenen. Op dit moment lekt de koepel van het grotje en brokkelen er steeds meer stenen af. Daarom is een herstelplan nodig.

Informatie gezocht!

Afgelopen maart is tijdens NL Doet al een eerste opschoonactie gehouden en het plan is om met hulp van enkele lokale aannemers en hopelijk met steun van verschillende fondsen de restauratie ter hand te nemen. Dit in afstemming met de kloosterorde Carolus Borromeus die het grotje ooit oprichtte. Misschien weet u meer over de geschiedenis van het grotje of bent u benieuwd naar de herstelplannen? Of zou u als vrijwilliger een bijdrage willen leveren aan het herstel? Dan bent u van harte welkom op 14 juli. Mocht u die avond niet kunnen komen, maar wel foto’s of verhalen hebben, dan kunt u een berichtje sturen naar de vrijwilligersgroep via [email protected]. We nemen dan contact met u op.

De bijeenkomst op 14 juli start om 20.00 uur in de tuinkamer van de nieuwe Gasterij het Groeske, Stationsweg 9.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Info gezocht: bijeenkomst restauratie Mariagrotje

Reageren is niet toegestaan.