Gasterij ‘t Groeske opent de deuren

GROESBEEK – Lange tijd stond het oude kapelgebouw van klooster Mariëndaal in de steigers en werd er volop verbouwd en ingericht.


Gasterij ‘t Groeske, gezien vanaf het winkelcentrum Bellevue. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Nu de transformatie naar Gasterij ’t Groeske bijna klaar is, kan iedereen er genieten van een heerlijke kloosterburger, riefkuukske en kaasfondue.

15 juli

Gastheer Rob Stevens lacht van oor tot oor: “Op 15 juli zijn de terrassen klaar en kunnen we echt laten zien dat we op één van de mooiste plekjes van Groesbeek zitten.” Nu de steigers weg zijn, de gevel klaar is en de laatste stenen worden gelegd voor de terrassen aan het water van De Groesbeek, wordt duidelijk wat Stevens bedoelt. “Er is alleen nog wat fantasie nodig om de bloeiende tuinen rondom de Gasterij te zien, die worden in de herfst aangelegd.”

Moestuin

De moestuin is wel al volop in gebruik, op de plek waar de oorspronkelijke kloostertuin lag. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verzorgen de moestuin, samen met vrijwilligers. Ook in de keuken en de bediening zijn medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt begonnen met hun leer-werktraject. Onder begeleiding van bijvoorbeeld een kok-leermeester en een arbeidscoach kunnen zij werkervaring opdoen, certificaten halen en zich verder ontwikkelen.

Gruusbèkse gerechten

De aanwezige klanten genieten vooral van het lekkere eten. Zo heeft de gasterij zelf ontworpen kloosterbrood, gebakken door de bakkers van de Buurtmarkt Breedeweg met meel van de Zuidmolen. Op de menukaart staan gerechten met een knipoog naar typisch Gruusbèkse gerechten en naar het voormalige klooster waarin de Gasterij is gevestigd. In juli geldt een korting bij keuze van drie gerechten van de kaart, om zo kennis te kunnen maken met de heerlijkheden van de Gasterij.

En in oktober volgt de officiële opening van Gasterij ’t Groeske, als ook de medewerkers in de leer-werkplekken goed zijn ingewerkt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

“medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt”. Kan iemand mij uitleggen wat dat betekent?

dinie hendrlks

beste Toontje,
om antwoord te krijgen op jouw vraag moet toch niet zo moeilijk zijn als je een computer met internetaansluiting hebt.
je googelt gewoon de vraag die je hierboven tussen aanhalingstekens hebt staan en je krijgt antwoord zoveel als je maar wilt.
mocht je er verder over willen praten dan kan dat; je bent welkom.
de cliëntenraad werk en inkomen vergadert elke dinsdagmorgen in de even weken van 10-12 uur Op de Heuvel-Ericastraat.
laat even weten wanneer je komt dan kan ik daar met de agenda rekening mee houden.
groet Dinie Hendriks, voorzitter

Toontje

Dinie, dank je wel. Het was echt een oprechte vraag. Snap die negatieve duimpjes dan ook niet bij mijn vraag. Heb inderdaad even gegoogeld: http://www.enspiratie.nl/mensen-met-een-afstand-tot-de-arbeidsmarkt.html.

Groesbeker

Mooi hoor, dit soort initiatieven. Echt een verrijking voor Groesbeek!

Toontje

“Gasterig” is Groesbeeks voor muf, zoals in ” èn gasterig stuk spèk’.” 😉

Daniek

Vandaar dat gekozen is voor gasterij en dat is nu net weer even iets anders.

Hans

Gelukkig dan maar dat t Gasterij is, en niet gasterig. Hè Boontje?

Toontje

Je moet maar snel naar de gasterij, want je hapt snel. En zulke klanten zien ze daar heel graag! 😉

Grace

Wat een afdwaling betreffende deze mededeling..

wpDiscuz