Notulen raadsvergadering alleen nog op band

GEMEENTE BERG EN DAL – De notulen van de raadsvergaderingen zijn vanaf 2017 alleen nog beschikbaar op band. Een “papieren” versie komt er niet meer.


De raadzaal in het gemeentehuis van Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Notulist

Door alleen de film te behouden zou de gemeente zo`n € 15.000,- per jaar kunnen besparen. De notulen, die in .PDF-bestand beschikbaar zijn op de gemeentelijke website en uitgeprint kunnen worden, worden nu gemaakt door het bedrijf Buro Service uit Overasselt. Een notulist is daarvoor bij de vergaderingen aanwezig.

Film terugkijken

In het vervolg moeten raadsleden en andere geïnteresseerden dus de online beschikbare uitzendingen van NotuBiz nakijken om te zien wat er precies is gezegd. Niet alle raadsleden vinden dit handig, aangezien discussies soms lang duren en je dus vooruit- en terug moet spoelen. Sociaal Groesbeek, VVD, PvdA en D66 (6 zetels) waren dan ook tegen het voorstel, maar de partijen hebben samen geen meerderheid.

Maatregelen

Het is één van de 30 maatregelen uit het donderdag vastgestelde dekkingsplan. Verder krijgt de lokale omroep minder subsidie (€ 22.500,- i.p.v € 30.000,-), moeten inwoners zelf het onkruid in hun straat gaan bestrijden en komen er minder Toeristische Opstappunten dan gepland. Ook gaan de tarieven voor de bouwvergunningen omhoog, want daarop wordt nu nog verlies geleden. Op de eigen bedrijfsvoering bespaart het college € 180.000,-

Structureel sluitende begroting

Het dekkingsplan moet er voor zorgen dat de gemeente tot en met 2020 zo`n 1 miljoen euro per jaar bespaart, zonder dat daar een belastingverhoging voor de inwoners bij komt kijken. Zo kan de gemeente alsnog tot een structureel sluitende begroting komen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bertie

Zal het wel mooi groen worden in de straten. De mensen gaan dat zelf niet bestrijden en zeker niet als ze zien wie er tijdens de doorkomst van de 4-daagse donderdag allemaal staan te drinken en te snacken in de tent bij het gemeentehuis op kosten van de gemeenschap. Daar word nog steeds niet op bezuinigd. Daar zou ook flink op bespaard kunnen worden.

Ik heb al genoeg werk aan mijn eigen tuin
Zal ik zeker mijn straat ook nog onkruid vrij gaan maken
Ik woon in de generaal gavinstraat wordt een hele kluif
Om die bij te houden

Democratie

Dus het wordt voor de burger steeds moeilijker om te na te gaan wat er over een bepaald onderwerp is besproken. Van een zoekfunctie, het nalezen van notulen wordt straks niet meer mogelijk. Kostenbesparing schiet hierin veel te ver door. Transparantie en burgerparticipatie zijn mooie woorden, maar in de praktijk komt hier niets meer van terecht, sterker nog, het wordt ‘gewoon’ wegbezuinigd. Loze woorden dus helaas.

wpDiscuz